Durmuş Yılmaz'dan Erdoğan'a IMF tepkisi: 'En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım'

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Erdoğan'ın IMF'ye borç verildiği iddiası hakkında açıklama yaptı.

Durmuş Yılmaz'dan Erdoğan'a IMF tepkisi: 'En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı toplantı sonrası IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediği yönündeki açıklamasını yinelemesi üzerine Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz açıklama yaptı.

Erdoğan Türkiye'nin ekonomide nereden nereye geldiğini rakamlarla anlattığı konuşmasında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'den 5 milyar dolar istediğini bir kez daha söyledi.

Erdoğan, "Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık. IMF bizden 5 milyar dolar istedi. O zamanki bakan 'bu borcu verelim mi' dedi. 'Verelim' dedim. Bugün borcu alan yarın talimat alır" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamasına Twitter hesabından yorum yapan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Şu IMF'ye 5 milyar borç verme konusu. En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım, bulabildiğim kelime YALAN" diye yazdı.

IMF'nin Türkiye'den borç istemediğin belirten Durmuş Yılmaz, "İhtiyati fona TAAHHÜTTE bulunuldu. Taahhüt gerçekleşmedi. İspatı: MB bilançosunda böyle bir borç kaydı yok" dedi.

İktisatçılar, IMF'nin 2008 krizi sonrasında ihtiyat için kaynak oluşturma kararı aldığını, ülkelerden fon taahhüdünde bulunmalarını istediğini ama sonrası IMF'nin bu taahhüdü kullanmaktan vazgeçtiğini söylüyor.

Etiketler
Muş Merkez Bankası