Cemal Enginyurt'tan 'ihraç' açıklaması: Beni kâğıt üzerinde MHP’den attılar, hanı terk etmeyiz

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'den ihraç edilmes süreci hakkında "Ülkücülüğümü, Türk milliyetçiliğimi kimse benden alamaz." ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt'tan 'ihraç' açıklaması: Beni kâğıt üzerinde MHP’den attılar, hanı terk etmeyiz

Fındık sorununda AKP'yi ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirmesi nedeniyle MHP tarafından partisinden ihraç edilen Cemal Enginyurt, ihraç süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Bilgehan'ın haberine göre; Cemal Enginyurt, MHP’den ihracı sonrası kendini ‘ocak dışı’ hissedip hissetmediği sorusuna “Beni kâğıt üzerinde MHP’den attılar. Ülkücülüğümü, Türk milliyetçiliğimi kimse benden alamaz. Biz hancıyız, hanı terk etmeyiz” yanıtını verdi.

Enginyurt 1992’de 28 yaşındayken Alparslan Türkeş’in Merkez Yönetim Kurulu’na girdi. İki yıl parti yönetiminde görev yaptıktan sonra Ordu’da il başkanlığı görevine döndü.

Enginyurt, “Bu bir pozisyon düşüklüğü gibi gözükebilir ama ülkücü gelenekte aldığımız terbiye gereği ocakta başkan da oluruz çaycı da!” diyerek devam ediyor:

“Şu an Ordu’da 35-50 yaş arası ne kadar ülkücü varsa benim sayemdedir! Ordu MHP’nin çok güçlü olduğu bir vilayet değildir. Beş yıl il başkanlığı yaptıktan sonra 1999’da, 53 yıllık MHP tarihinde Ordu’dan çıkan ilk milletvekili oldum. Keza, 24 Haziran seçimlerinde de 83 bin gibi bir rakamla en yüksek oyla seçilen milletvekillerindenim.”

Etiketler
Cemal Enginyurt Ordu Milletvekili