Arşiv unutmadı: İşte Saray ortağı Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ı hedef aldığı o sözler

Devlet Bahçeli, 2015 yılında Trabzon'da yaptığı mitingde "Bunlar sırf tertemiz mümin duygularla oynamak ve sömürmek için Ayasofya Cami’ni bile kullanabileceklerdir." ifadelerini kullanmıştı.

Aysofya'nın cami statüsünde ibadete açılmasının ardından tartışmalar sürüyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya kararına destek vermesinin ardından Bahçeli'nin 28 Mayıs 2015 tarihinde Trabzon Mitingi'nde Ayasofya hakkında yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Bunlar sırf tertemiz mümin duygularla oynamak ve sömürmek için Ayasofya Cami’ni bile kullanabileceklerdir. Çünkü bunların freni patlamış, başkanlık hırsı, bölünme hedefi, Türklüğü yok etme gayesi akıllarını başlarından almıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle olmuştu:

Geçtiğimiz yıllardaki bir konuşmasında; “Devlet malının dokunulmazlığı ve manevi mesuliyet, en az özel mülk kadar dinen ve manen hassas bir konudur” diyen Diyanet İşleri Başkanı inançlarımıza sürülen kara lekeye karşı tavır almalıdır.

Erdoğan şuursuzca konuştukça, 7 Haziran’da kabus yaşayacağını gördükçe kontrolden, izandan ve yoldan çıkmaktadır. Trabzonlu kardeşlerim, yüce dinimiz, efendimizin kutlu tebliği istismar kuşatmasıyla sarsılmaktadır.

Erdoğan Vatikan’ı örnek gösterirken hiç mi yüreği sızlamamıştır? Ve Vatikan’ı başka hangi konularda örnek almaktadır? Papaz cübbesi giyip poz verirken aklından geçenler nelerdi?

Geçtiğimiz yıl, Papa’yla her konuda fikir birliği içinde olduğunu söylerken kastı neydi? Türkiye tuzağa çekilmektedir. Türk milleti Kilise açıp cami yıkan ahlaksızların kapanındadır.

Bunlar sırf tertemiz mümin duygularla oynamak ve sömürmek için Ayasofya Cami’ni bile kullanabileceklerdir. Çünkü bunların freni patlamış, başkanlık hırsı, bölünme hedefi, Türklüğü yok etme gayesi akıllarını başlarından almıştır.

Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, karşılarında Müslüman Türk milletinin güvencesi Milliyetçi Hareket Partisi vardır. Hangi senaryoya bel bağlarlarsa bağlasınlar, Türkiye sevdalıları bu müşriklere, bu günahkarlara, bu zalimlere izin vermeyecektir.

Şimdi sizlere soruyorum; Bizimle yürümeye var mısınız? Bizimle Türkiye’ye sahip çıkmaya hazır mısınız? O halde Bizimle Yürü Trabzon. Haine, harama, hıyanete, inkara, küfre karşı Bizimle Yürü Trabzon. Huzur için, umut için, mutlu ve müreffeh günler için Bizimle Yürü Trabzon. Despotun oyununu bozmak için Bizimle Yürü Trabzon. 17-25 Aralık’ın hesabını görmek için Bizimle Yürü Trabzon.

Mazlumlara, kimsesizlere, evsizlere, barksızlara, öksüz ve yetimlere sahip çıkmak için Bizimle Yürü Trabzon.

Etiketler
Trabzon Devlet Bahçeli Miting Saray