Cemal Enginyurt'tan bomba açıklamalar: Bahçeli beni seviyor ama...

AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bahçeli'nin kendisini hâlâ çok sevdiğini belirterek, "Bahçeli'nin etrafındaki isimler beni tehlike olarak görüyor" dedi.

Cemal Enginyurt'tan bomba açıklamalar: Bahçeli beni seviyor ama...

AKP’ye ve son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’liye yönelik sert eleştirileri nedeniyle geçen hafta MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Enginyurt; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik yaptığı ‘eve dön’ çağrısıyla ilgili olarak, "Akşener 19 Haziran 2016’daki kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim. Ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım" demişti.

Haber Global’den Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtlayan Cemal Enginyurt şunları söyledi:

* Sayın Akşener de dahil MHP’yi ele geçirmek isteyenler oldu. Böylesi bir dönemde arkadaşlarımla beraber Sayın Bahçeli’nin yanında ölümüne durduk. Kavgalar ettik, hakaretler yedik. Ben bu mücadeleyi arkadaşlarımla verdim. Beni bayramdan önce partinin attılar, Akşener’e ‘Evine dön’ çağrısı yaptılar.

* Bahçeli beni sever ama etrafındaki isimler beni tehlike olarak görüyor. Akşener, Bahçeli’ye “Sayın Erdoğan lütfen ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın, yeterli ilgiyi gösterin lütfen” diyor. Evine çağırdığın insan sana hakaret ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?

* Akşener’e konvoy yapan, fotoğraf çektiren isimleri il başkanı yapıyorlar. Semih Yalçın burada ane yapmak istiyor? Beni bir gün de attınız da Akşener’i niye geri çağırdınız?

Etiketler
Ordu Cemal Enginyurt Milletvekili