Vekiller soruyor Berat Albayrak haber linki atıyor

Gensoru ve sözlü sorunun olmadığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, bakanlar tarafından muhalefet milletvekillerinin yazılı soru önergelerine link uzantılı yanıtlar verme uygulaması yaygınlaştı.

Vekiller soruyor Berat Albayrak haber linki atıyor

Gensoru ve sözlü sorunun olmadığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, bakanlar tarafından muhalefet milletvekillerinin yazılı soru önergelerine link uzantılı yanıtlar verme uygulaması yaygınlaştı.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, muhalefetin tepkisine neden olan link uzantılı yanıt veren bakanlardan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yöneltilen sorulara kendi ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerinin olduğu linkleri göndermeye başladı.

CHP’li ve İYİ Parti’li milletvekillerinin Covid-19 sürecinde yönelttiği sorulara Erdoğan’ın ve kendisinin farklı tarihlerde yaptığı konuşmaları gönderen Bakan Albayrak, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun soru önergesine yanıt olarak ise tıklandığında herhangi bir bilgiye ulaşılamayan Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Bilgi Sistemi’nin adresini gönderdi.

ALBAYRAK CHP’Lİ GÖK’E KENDİ KONUŞMA METNİNİ GÖNDERDİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün kamu bankalarının pandemi döneminde başlattığı kredi kampanyalarına ilişkin soru önergesine yanıt veren Albayrak, 23 Haziran 2020 tarihinde Türkiye Bankalar Birliği’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın haberleştirilmiş linkini paylaştı ve Gök’ün sorularının yanıtının bu metinde olduğunu belirtti.

İYİ PARTİ’Lİ VEKİLE ERDOĞAN’IN KONUŞMASIYLA YANIT

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle esnaf ve sanatkarlara verilen esnaf destek paketinden yapılan kesinti tutarına ilişkin soru önergesi verdi. Albayrak ise, “Esnafın çok zor durumda olduğu bir ortamda ona destek olsun diye verilen krediden masraf kesilmesini doğru buluyor musunuz” sorusunun olduğu önergeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran tarihinde yaptığı konuşma metninin linkiyle yanıt verdi. Bahşi’ye gönderilen yanıtta yer alan linke tıklandığında Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yer alan “Hiçbir salgının birlik ve beraberliğimizden büyük olmadığı inancıyla yolumuza devam ediyoruz” başlıklı haber metnine erişilebilirken soruların yanıtları bu metin içerisinde yer almadı.

TANRIKULU’NA DA ERDOĞAN’IN KONUŞMASINI GÖNDERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Covid-19 sürecinde alınan ekonomik önlemlere ilişkin soru önergesine yanıt veren Berat Albayrak, Tanrıkulu’na da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını gönderdi.

Tanrıkulu’nun, “Korona virüsü nedeniyle kapatılacak kaç işletme bulunacaktır?” sorusuna karşılık Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Nisan 2020 tarihinde yaptığı, “Kabine Toplantısı’nın Ardından Yaptıkları Konuşma” başlıklı Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan bir metni gönderdi. Albayrak’ın aynı yanıtta gönderdiği bir diğer link ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesine yönlendirmesine karşın sayfada herhangi bir bilgiye erişilemedi.

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU FAİZ İNDİRİMİNİ SORDU ERİŞİLEMEYEN SAYFANIN LİNKİNİ GÖNDERDİ

Albayrak’ın internet linki paylaşımı içeren yanıtları Gök, Bahşi ve Tanrıkulu’na gönderdikleri ile sınırlı kalmadı. Albayrak, Cumhur İttifakı ortağı MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun 1 Haziran 2020 tarihinden önce yüksek faiz oranlarıyla kredi çekenlerin bu tarihten sonra düşen faizlere göre kredilerinin yapılandırılması talebine ilişkin soru önergesine de 3 ayrı link göndererek yanıt verdi.

Bakan Albayrak’ın MHP’li Osmanağaoğlu’na gönderdiği linklerden ikisi Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Bilgi Sistemi’nin sitesini işaret etse de her iki sayfada da “404-Sayfa Bulunamadı” uyarısıyla karşılaşıldı. Albayrak’ın gönderdiği üçüncü link ise 9537 sayılı Bankacılık Kanunu’nun metninin olduğu adrese erişimi sağladı.

Bekaroğlu TBMM’de tepki göstermişti

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın soru önergesine bakanlığın internet sitesinden bir link adresini yazarak yanıt vermesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki göstermişti. Söz konusu tutuma tepki gösteren Bekaroğlu, “Bu felakettir, bu darbedir. Saraydaki damat bize, Türkiye Büyük Millet Meclisine darbe yapıyor, hakaret ediyor. Kimsin sen Berat Albayrak ya, kimsin?” diye seslenmişti. Bekaroğlu ayrıca kendisine gönderilen linkin açılmadığını söyleyerek, “Bu siyasi ahlaka sığar mı? Kimsiniz, kimler gelip geçti bu ülkede? Kaç Süleyman gördü bu ülke? Size mi kalacak bu dünya? Bu Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerimize hakarettir. Berat Albayrak kim oluyor?” diye sormuştu.

Etiketler
Berat Albayrak Cumhurbaşkanlığı Muhalefet Uygulama