Hürriyet yazarı 'Muharrem İnce parti kuruyor' dedi tarih verdi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında, CHP'li Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağını ve kuruluşunun da 15 Eylül'de açıklanacağını öne sürdü.

Hürriyet yazarı 'Muharrem İnce parti kuruyor' dedi tarih verdi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde CHP’li Muharrem İnce’nin 37. olağan kurultaydaki gelişmelerden sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı ve sonrasında bir parti kurulması kararı aldıklarını yazdı.

Bayer'in aktardığına göre, İnce’ye yakın bir ismin partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını; ayrıca partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceğini söyledi.

Bayer yazısının devamında İnce'nin kuracağı yeni partiye ilişkin olarak şunları kaydetti:

CHP’den ‘dışlanmış, küstürülmüş, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce’nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.
“Nasıl bir parti” sorusuna şu cevap verildi: “Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP’nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti...”

Halkın talebi konusunda bir çalışma var mı? “Halktan bir talep gelmeseydi, böyle bir çalışma yapılmazdı. Yapıldı ki ilk ankette oy oranı 12.4 çıktı. O nedenle Hakkâri’den Edirne’ye herkesle kucaklaşacaklarını söylüyor Sayın İnce.”

Etiketler
Muharrem İnce - Memleket Hareketi Hürriyet Muharrem İnce Yalçın Bayer