MHP’den ihraç edilen Usta: Bu dönemin borcunu Z KUŞAĞI ödeyecek, artık 'dur' diyorlar

MHP’den ihraç edilen Erhan Usta “Türkiye’nin 25 yılı garantili projelerle ipotek altına alındı. Z Kuşağı’nın tepkisi buna” diyor.

MHP’den ihraç edilen Usta: Bu dönemin borcunu Z KUŞAĞI ödeyecek, artık 'dur' diyorlar

Türkiye onu iktidar ortağı MHP'de siyaset yaparken sürpriz muhalif çıkışıyla tanıdı. İYİ Parti'den gelen EYT'lilerle ilgili önergeye destek verdi. MHP'den ihraç edildi. Şimdi bağımsız milletvekili…

Sözcü gazetesine konuşan Usta, "Ülkenin ihtiyacı olmayan şehir hastaneleri yapıyorsunuz, otoyol ve köprüler için ülkenin 25 yıllık geleceğini ipotek altına alan garantiler veriyorsunuz. İleride bu borçları Z kuşağı ödeyecek. Onlar da artık ‘Dur beni daha fazla borçlandırma' diyorlar." diye konuştu.

"TEKLİF VAR"

“Bana sık sık MHP'nin iktidarı koşulsuz desteklemesinin nedenini anlayıp anlamadığımı soruyorlar. Onu anlayabilmiş olsaydım zaten MHP'den ihraç olmazdım. Bugünlerde siyaset yeniden şekilleniyor. Her partiden teklif alıyorum.”

"Z KUŞAĞI TEPKİLİ"

“Türkiye'de Z kuşağı, kendisinin anlaşılmasını istiyor ama yönetenler anlayamıyor. Kendilerini etkileyecek kararlar alınırken fikrinin sorulmasını istiyor. Ülkenin ihtiyacı olmayan şehir hastaneleri yapıyorsunuz, otoyol ve köprüler için ülkenin 25 yıllık geleceğini ipotek altına alan garantiler veriyorsunuz. İleride bu borçları Z kuşağı ödeyecek. Onlar da artık ‘Dur beni daha fazla borçlandırma” diyorlar. Muhafazakar ailelerin çocuklarından büyük itirazlar duyuyorum. Hem dindarım diyeceksin, hem de haksızlığın, yolsuzluğun ayyuka çıktığı bir yönetim tarzınız olacak. Gençler ailesinden öğrendiği değerlerle iktidarın yaşattıkları arasındaki çelişkiyi iyi görüyor.”

PADİŞAH DELİ BİLE OLSA DEVLET SİSTEMİ İŞLİYORDU

“AK Parti 18 yıl boyunca çok büyük hatalar yaptı. Bu iktidar döneminde net 600 milyar dolar dış kaynak kullanıldı. O kaynak da taşa, toprağa, ranta gömüldü. Bir gecede emsali birden 5'e çıkarılan arsalar sayesinde birileri büyük rant elde ediyor. Bugün işsizliğin de, yoksulluğun da ekonominin büyüyememesinin de nedeni budur. Devlet Planlama Teşkilatı'nı ‘Komünist işi' diye kapattılar. Plan, program olmayınca ülke ekonomisinin ne hale düştüğünü hep birlikte acıyla izliyoruz. Bürokrasi diye diye devletin en güçlü kurumlarını yok ettiler. Bürokraside liyakat kalmadı. Bağımsız kurumların hepsini yok ettiler, bitirdiler. Hep Osmanlı'ya öykünüyoruz. Ama padişah çocuk da olsa deli de olsa Osmanlı'da devlet sistemi tüm kurumlarıyla çalışıyordu.”

İMZALANMADI İSTİFA ETTİM

“Enerji Bakanlığı müsteşarı olmam için kararname hazırlanmıştı. 2 ay Cumhurbaşkanlığında bekledi. Milliyetçi kimliğim nedeniyle atamam olmamış. Bana güven yoksa memuriyette kalamam deyip bıraktım.”

Etiketler
Z kuşağı Türkiye