AKP'li başkana soruşturma izni

Kastamonu’nun Azdavay İlçesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek hakkında, 16 ayrı iddiayla ilgili inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, 16 iddiadan 3’ü için soruşturma izni verdi.

AKP'li başkana soruşturma izni

SÖZCÜ Gazetesi’nin okunmasını yasaklamasıyla gündeme gelen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek hakkında “Motokros yarışı için yapılan harcamalara oğlunun düğün masraflarını da ekleyip belediyeyi zarara uğratma”, “Ev yapmak isteyen kişiye yanlış bilgi verip elindeki araziyi ucuza kapatmak ve aynı araziye kendisine ait ev yaptırmak” gibi iddialar bulunuyordu.

Ancak bu iddialar için yapılan inceleme sonucu, Bakanlık soruşturma izni vermedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Civelek hakkında soruşturma izni verilen iddialar şöyle:

– Belediyeye ait arsanın ihalesinde, Emlak Vergisi Kanunu'na ve Devlet İhale Kanunu'na aykırı davranarak 1 milyon 49 bin zarara yol açılması.

– Sözleşmeli Personel E.P.K.'ya baskı yaparak, bu personelin maaşından her ay 400 TL kesip, Belediye şirket işçisi M.T.'nin hesabına havale ettirmek ve ödeme yapmayı reddeden sözleşmeli personeli işten atmak.

– Azdavay Sanayi Sitesi için çıkılan ihale, en düşük teklifi veren firmada kalmasına rağmen soyut bir sebeple ihaleyi iptal etmek ve ihaleyi başka firmaya vererek kamuyu zarara uğratmak.

AKP'li başkana soruşturma izni - Resim : 1

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Kastamonu Soruşturma