Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya yorumu: Erdoğan bu konuların hiçbirinde samimi değil, tek düşündüğü koltuktur

CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya yorumu: Erdoğan bu konuların hiçbirinde samimi değil, tek düşündüğü koltuktur

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın ibadete açılaması konusunda açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bu konuların hiçbirinde samimi değil. Tek düşündüğü koltuğudur ve o koltuk için feda edemeyeceği hiçbir şey yoktur." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

2008'de bir dava açılıyor, dava reddediliyor. Olay Anayasa Mahkemesi'ne gönderiliyor. Kişi bakımından yetkisizlik kararı veriyor ve iade ediyor. 2016 yılında Danıştay'a tekrar dava açılıyor. Davaya Cumhurbaşkanlığı avukatları da müdahil oluyor. Dava gerekçesine itirazı şöyle yapıyorlar, Davacının, başbakanlığıa ve diğer kurumlara Ayasofya'ya zaman başvurularda bulunulduğu, davaya esas başvuru içeriğinin bir öncekinden farksız olduğu, dava konusu bakanlar kurulu kararının iptlai hususunda muhtelif davalar açıldığı ve yine aynı işleme karşı kararın kesinleştiği" bulunuyoır. Defalarca açıldı, defalarca reddedildi. Daha sonra, davanın reddedilmesini istiyor Erdoğan'ın avukatı, karşı görüş bildiriyor. Danıştay 1o. dairesi 1934'te alınan kararı iptal edioyr. Erdoğan bunun üzerine, Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi bu kararlılığımızın sonucudur.

BUNUN ADI SAHTEKARLIKTIR

“Ayasofya’nın yeniden camiye döndürülmesi bu kararlılığımızın sonucudur” diyor. Devlet yönetiminde ikiyüzlülük, riyakarlık olmaz. Samimiyet esastır. Hangi kararlılık? Bunun adı sahtekarlıktır. Ortada kahraman gibi geziyorsun.

KOLTUK İÇİN FEDA EDEMEYECEĞİ BİR ŞEY YOK

İlk gündeme geldiğinde dedik ki bu Bakanlar Kurulu kararı, ikinci bir Bakanlar Kurulu’yla değiştirilir. Olur. Bunun adı ikiyüzlülük değil de nedir? Samimi olacaksın kardeşim. Çıkıp kararnameyi değiştirirsin. Bu kadar basit. Orada başka, burada başka oynuyorsun. Erdoğan bu konuların hiçbirinde samimi değil. Tek düşündüğü koltuğudur ve o koltuk için feda edemeyeceği hiçbir şey yoktur.

TEK BİLDİĞİ YEŞİL DOLARLAR

Erdoğan kendi tarihini bilmez. Erdoğan Kurtuluş Savaşı’nı bilmez. Dumlupınar’ı, Sakarya’yı bilmez. İstanbul’un işgalini bilmez. Erdoğan Düyûn-ı Umûmiye de bilmez. Erdoğan’ın tek bildiği yeşil dolarlardır!