Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Tarihinizi reddediyorsunuz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin 'çoklu baro' teklifine destek veren MHP lideri Bahçeli için "Beni şaşırtan, Bahçeli idi. Nasıl oluyor da MHP böyle bir kanun teklifine evet oyu veriyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Tarihinizi reddediyorsunuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grp toplantısında AKP ve MHP oyları ile geçen 'çoklu baro' yasasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Çoklu Baro uygulaması konusunda milletvekilleri arkadaşlarım gerçekten de mükemmel çalıştılar. Değerli arkadaşlarım, 5 gün 52 saat, az değil. Bütün arkadaşlar orada oldular, oturdular. Her bi arkadaşımızın konuşması, akademik düzeyi yüksek bir konuşmaydı. Yanlışı bütün ayrıntılarıyla önlerine koyuyordu. Ama iradelerini Saray'a kiralayanlar, el kaldırıp indirdiler. Biz ne dersek diyelim, bazılrının vicdanı da rahatsız oldu ama yaptılar. Ayrıştırma projesiydi bu, Türkiye'yi bölme projesiydi bu, çoklu hukuk projesiydi bu. Dolyısıyla karşı çıkmak, Türkiye'nin birliiğine ve bütünlğüne sahip CHP'nin temel göreviydi bu görevi CHP yaptı.

Beni şaşırtan, Bahçeli idi. Çünkü partisi Milliyetçi Hareket Partisi. Doğrudan Bahçeli'ye diyorum, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu kanun geçtiğinde PKK/FETÖ baro kurarlarmış, krusunlar arkadaş".. Peki nasıl oluyor da MHP böyle bir kanun teklifine evet oyu veriyor? Bu sorunun cevabını bütün ülkücü kardeşlerime söylüyorum, vatanı bölmek değil birleştirmek esastır. Çoklu Baro projesiyle Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne dinamit konmuştur.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu