Meral Akşener'den 'tek Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener'den 'tek Cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayınında Özlem Gürses'in sunduğu 20. Saat programında açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı hakkında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İYİ PARTİ, CHP, DEVA, GELECEK PARTİSİ İTTİFAKI

İzlemeye gayret ediyorum hem Sayın Davutoğlu hem Sayın Babacan, onlarında bu soruya verdiği ortak cevap “Günü geldiğinde bakılır” gibi cevapları var. Bu tavrın üzerine benim söz söylemem mümkün değil.

Elbette iyi olur. Bu arkadaşlar teşkilatlanmalarını bitirmeye çalışıyor. Bugünden bunların konuşulması, onlar açısından belki doğru değil.

Doğal bir ittifaklar gerçeği var. Ani bir seçim olduğunda elbette, dün nasıl ben Kemal Kılıçdaroğlu’na gittiysem, ricamın üzerine atılan adımlar sonrası bir millet ittifakı kendiliğinden doğdu, bu düzlemde bir ittifak konuşulabilir. Buna itirazımız yok.

Çok şey konuşuluyor ama bugün benim bir şey söyleme imkânım yok. Hiçbir Genel başkanla buna dair bir konuşma yapılmadı. Henüz genel merkezlerini oluşturuyorlar. Hepimiz aynı yerdeyiz. Yürüyerek birbirimize gidip geleceğiz.

MİLLET İTTİFAKI TEK CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERİR Mİ?

Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Erdoğan’ın başında bulunup Cumhurbaşkanı seçilip görevine devam etmesinin sakıncalarına dikkat çekmiş. Kendisinin önerdiği şablon şu; herkesin cumhurbaşkanı olmalıdır. Ben bunu anladım. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı üzerinden tek aday gösterilecekse elbette rozetini çıkartmalıdır. Ama güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşü güdecek biri olmalıdır.

İnsanları ayrıştırmayan bir mantığa sahip olmalıdır. Ben genel Başkandım aday oldum seçilemedim. Sayın Muharrem İnce partisinden aday oldu o da seçilemedi.

BAHÇELİ CUMHUR İTTİFAKI'NDAN AYRILIR MI?

Sayın Bahçeli’yi Sayın Kılıçdaroğlu kadar tanımam mümkün değil. Onlar hem sınıf hem okul arkadaşı. Ben Türkiye’de hiçbir şeye şaşırmam. Ben 27 yıllık siyasi hayatımda belli şeylere dikkat ettim. Aileyi katmam, kadınların simgeleştirilmesine karşı çıkmışımdır, karşımdakini eylemleri üzerinden eleştirmişimdir.

Söylemeye utandığın çok çirkin kavramların havada uçuştuğu bir kavgadan sonra biz ittifak kurduk söyleminin ortaya çıkması çok ilginç oldu.

Aydın Ünal’ın böyle bir yolculuk yapmasının kimseye bir zararı yoktur.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti İttifak Millet İttifakı