CHP'li vekiller: Sivas Katliamı'nın hesabının sorulmaması AKP'nin ayıbı

CHP’li milletvekilleri, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33’ü aydının katledilmesinin 27. yıldönümü dolayısıyla TBMM basın açıklaması düzenledi.

CHP'li vekiller: Sivas Katliamı'nın hesabının sorulmaması AKP'nin ayıbı

CHP’li milletvekilleri, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33’ü aydının katledilmesinin 27. yıldönümü dolayısıyla TBMM basın açıklaması düzenleyerek “Bu katliamın hesabının sorulmamış olması AKP iktidarının en büyük ayıbıdır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “1993, Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğüne karşı Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamıdır. Aydınlanma girişimine karşı ve ozanlar şehri Sivas halkına yapılan haksızlıktır. 2 Temmuz’da diri diri insanlarımızın yakılıp katledilmesi ve katledenlerin bunu cumhuriyet ve demokrasiden intikam almak için yaptıkları katliamdır” dedi.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Bu katliamın hesabının sorulmamış olması AKP iktidarının en büyük ayıbıdır. Bizim iktidarımızda bu katliamın aydınlatılacağına inanıyorum” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan da “2 Temmuz’da aydınlarımızı katleden bu karanlık güçleri lanetliyorum. Türk insanını, dünyanın medeni insanların üzerine çıkarmaya çalışan insanlara rahmet diliyorum ve bayrağı bıraktıkları yerden alıp devam ettireceğimize söz veriyorum” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokmemir ise “27 yıl önceki acıyı tazeliği ile koruyoruz. Ülkemizde tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Sivas Aydın Sivas Katliamı TBMM