CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi'den çoklu baro tepkisi

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, iktidarın çoklu baro girişiminin toplumdaki ayrışmayı artıracağı uyarısında bulundu,

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi'den çoklu baro tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, siyasal iktidarın baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak “çoklu baro” girişiminin adalet, hukuk ve demokrasi adına telafisi olanaksız sonuçlara neden olacağı uyarısında bulundu.

Çelebi, “Barolara dokunmayın! Türkiye’ye bu kötülüğü yapamazsınız! Barolar savunmadır, adalet mekanizmasının en önemli ayağıdır” dedi.

İKTİDAR ÜLKEYİ DİKENSİZ GÜL BAHÇESİNE ÇEVİRMEK İSTİYOR

CHP İl Başkanı Çelebi yaptığı açıklamada, siyasal iktidarın ülkeyi “dikensiz gül bahçesi”ne çevirmek istediğini vurguladı. Çelebi, “Mevcut siyasal iktidar düşünmeyen, konuşmayan, itiraz etmeyen bir toplum yaratmak için tek adamlık rejimini yaşama geçirdi. 18 yıllık dönemde özgür, bilimsel düşüncenin kalesi olan üniversiteler susturuldu, dördüncü güç olan medyanın tamamına yakını yandaş kuruluşlar haline getirildi. Örgütlü toplum yapısını ortadan kaldırmak için iktidarın arka bahçesi olan sarı sendikalar oluşturuldu. İktidar bugün de demokrasi, özgürlük, hak, hukuk, adalet için mücadele eden barolar ve meslek kuruluşlarını işlevsiz hale getirmek için harekete geçti” diye konuştu.

BAROLARIN BÖLÜNMESİ TOPLUMSAL AYRIŞMAYI KÖRÜKLER

İktidarın TBMM gündemine getirdiği yasa taslağıyla baroları bölüp, parçalamaya, biat eden baro yapısı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Çelebi, “İktidar, bu yasayla etnik kimlik, inanç, siyasi görüş ve daha farklı temellere dayalı baroların ortaya çıkmasına neden olacak. Baroların bu şekilde bölünmesi, toplumsal ayrışmaları körükleyecektir. Türkiye’nin ihtiyacı olan ayrışma değil bütünleşmedir. İktidar bilmelidir ki, Cumhuriyetin kuruluş değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, hak, hukuk, adalet mücadelesi veren avukatlar hiçbir güce, iktidara biat etmez ” şeklinde konuştu.

AVUKATLAR SUSARSA HALK NEFES DAHİ ALAMAZ

Hak, hukuk, adalet mücadelesi veren avukatların susturulmasının Türkiye’ye, halka ve demokrasiyle büyük bir kötülük olacağının altını çizen Çelebi, “Baroların yani avukatların susturulması durumunda hiçbir yurttaşımız nefes dahi alamaz. İktidar baroları bölmek, parçalamak için uğraşacağına, önce hukuk devletini tesis etmeli, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını, halkın adalete olan güvenini sağlamalı, hak ve özgürlükleri kısıtlamayı bırakıp, genişletecek uygulamaları yaşama geçirmelidir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ İŞSİZLİK, YOKSULLUK VE KORONAVİRÜS SALGINI

Türkiye’nin asıl gündeminin baroların seçimleri değil, işsizlik, yoksulluk ve koronavirüs salgını olduğunu belirten Çelebi, “Barolara dokunmayın! Türkiye’ye ve halkımıza bu kötülüğü yapamazsınız! CHP olarak hak, hukuk, adalet, demokrasi mücadelesinde baroların ve meslek odalarının yanındayız” dedi.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Adana