YKS'deki 30 dakika skandalı Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, İstanbul Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 12 öğrencinin sınavdan 30 dakika erken çıkartıldığı iddialarını Meclis’e taşıdı.

YKS'deki 30 dakika skandalı Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Turan Aydoğan, İstanbul Küçükçekmece’deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi’nde YKS’ye giren öğrencilerin sınavdan 30 dakika erken çıkartılması iddialarını Meclis’e taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Aydoğan, eğitim sistemindeki çarpıklıklara da vurgu yaparak şunları söyledi: “2020 YKS sınav tarihlerinin değiştirilmesi ile başlayan olaylı bir süreç oldu maalesef. Eğitim konusunda bir türlü dikiş tutturamayan iktidar çocukları yani geleceğimizi kobay olarak kullanmaya devam etmekte ısrarlı. Gençlerin geleceğini belirleyecek bir sınavı başından sonuna soru işaretleri ile yöneten bir merkezi irade var karşımızda. Küçükçekmece’de yaşandığı iddia edilen olay da bu yönetim basiretsizliğinin bir örneği.”

BİZ GENÇLERE KULAK VERİP ONLARIN SESİ OLACAĞIZ

Türkiye genelinde YKS ile ilgili başka tartışmaların da olduğunu ifade eden Aydoğan, “Yüzlerce tartışmalı olay konuşuluyor YKS ile ilgili. Kabul edilemeyecek bir umursamazlıkla gençlerin hayatları ile oynanıyor. Benim de iki çocuğum var ve zamanında onlar da sınav süreçlerinden geçtiler. Nasıl bir baskı ve stres altında olduklarını biliyorum. Bu gençlere böyle bir tabloyu reva görenler onların yarın sandıkta verecekleri yanıtlara da hazır olmalılar. En ufak bir eleştiriye tahammülü olamayan otokrat bir iktidar var ve gençler bu iktidara kendi referans çerçeveleri ve üsluplarıyla, ironik yanıtlar ve tepkiler veriyor. Bu tepkileri de gözdağı vererek bertaraf etmeye çalışıyorlar. Biz gençlerin yanındayız. Onlara kulak veriyoruz. Onların talepleri, önerileri bizler için hayati önem taşıyor. İktidar da kulak vermesi gereken yerde gençlerin sesini kısmaya çalışıyor. Bu nafile bir çabadır.” ifadelerini kullandı

30 DAKİKA ERKEN ÇIKARMAK HAYATINDAN ÇALMAKTIR

Küçükçekmece’deki olay özelinde Fuat Oktay’a sorular yönelten Aydoğan, “Bu iddiaların araştırılması ve kamuoyuna bilgi verilmesi gerekiyor. Öğrencilerin sınavdan 30 dakika erken çıkarılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Yangın mı çıkmış? Sel mi basmış? Olağanüstü bir durum yaşanmış olsa anlaşılır ve onun da telafisi bir şekilde yapılır fakat böyle bir durum da yok ortada. Konunun araştırılmasını ve mağdur edilen öğrencilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini Sayın Oktay’a yönelttiğim sorularda ifade ettim. Sürecin takipçisi olacağım. Öğrencilerimizin ve ailelerin ne zorluklar çekerek bu sınava hazırlandıklarını çok iyi biliyoruz. Onların döktüğü alın teri ve harcanan maddi ve manevi emekler bu ülkenin geleceği içindir. Bu bilinçle hareket eden bir yönetim olmalı ki bu emekler boşa gitmesin.” dedi.

Etiketler
Bitlis Küçükçekmece Lise Milletvekili Turan Aydoğan