Yavuz Ağıralioğlu'nun FETÖ isyanı: Hükümet bunu giyotine dönüştürdü, muhalefeti kesiyor

İlker Başbuğ'un "FETÖ'nün siyasi ayağı"na yönelik sözlerini değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Tayyip Bey Başbuğ'un sözlerine alınganlık etti" dedi ve FETÖ'yle ilgili tutumun siyasi bir giyotine dönüştüğünü söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HaberTürk ekranlarında yayınlanan, Didem Arslan Yılmaz'ın sunup yönettiği Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un “26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın” sözlerine alınganlık ettiğini söyleyen Ağıralioğlu, FETÖ'yle ilgili tutumun 'İktidarı kesmeyip yalnızca muhalefeti kesen bir giyotine' dönüştüğünü savundu.

Ağıralioğlu, şöyle devam etti:"FETÖ kime bulaştıysa ortaya çıkarılmalıdır. Bu meselede 'Bizimkiler masumdur, bize bulaşırsa biz onları kendiliğinden kandırılmış sayarız, size bulaşmışlarsa alçaklardır' gibi saçma sapan keyfi bir ülkenin öznesi haline getiriliyor."

"SİYASİ BİR GİYOTİNE DÖNÜŞTÜ"

"Bu muhabbet siyasi bir giyotine dönüştü. Bu giyotin iktidarı kesmeyip sadece muhalefete kesen bir giyotine dönüştü. 'Beni tenkit ederseniz, sizi beni tenkit ettiğinize pişman ederim'e dönüşmüştür. Bu algoritma her şekilde çalışır hale gelmiştir."

İLKER BAŞBUĞ'UN SÖZLERİ

"Ucunda AK Parti bu işe talimat aldı cümlesiyle ifade ettiği için bu tepkiyle karşılaştı. Yani 'Size gece yarısı bir talimat verdiler. O talimatı yerine getirdiniz sonrasında da biz yargılandık. Yargılanmakla kalmadık neredeyse darbeyi yapıp muvaffak olup sizi de yargılayacaklardı biz haklı çıktık' derken aslında ifade etmek istediği şeyi biraz daha makul hale getirebilirdi. Öyle getirmeyince Tayyip Bey çok alınganlık etti."

Etiketler
FETÖ İYİ Parti İlker Başbuğ Muhalefet