Yarkadaş'tan çalışan sayısı azalırken işsizliği düşüren TÜİK'e tepki: Kralın pembe gazetesi

TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamları bir kez daha kurumun açıkladığı verilerin güvenilirliğini tartışmaya açtı. Gazeteci Barış Yarkadaş, TÜİK raporları için 'Kralın pembe gazetesi' ifadesini kullandı.

TÜİK'in verilerine göre Mart ayında Türkiye'de hem iş gücünde hem de işsiz sayısında azalma oldu. TÜİK’in ardından İŞKUR da tartışmalı veriler açıkladı.

Salgının etkisiyle daha yakıcı olan işsizlik sorununa karşın İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının azaldığı açıklandı. Bir önceki aya göre yüzde 2.2 gerileyen işsizlik, geçen yılın aynı ayına göre ise 533 bin kişi azaldı.

Devletin resmi kurumlarının açıkladıkları verilerin sokaktaki gerçeği yansıtmadığını dile getiren Gazeteci Barış Yarkadaş, "Bu raporlar kral için yapılan kralın pembe gazetesidir. TÜİK raporlarını artık ciddiye almaya bile gerek kalmadı." dedi.

TV100'de Ahu Özyurt'un 10'dan 12ye porgramında Gazeteci Barış Yarkadaş, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han ve Dr. Artunç Kocabalkan TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerini masaya yatırdı.

Pandemi öncesinde 8 milyon resmi işsiz olduğuna dikkat çeken Barış Yarkadaş, salgın döneminde milyonlarca insanın işini kaybettiğini ve normalleşme ile birlikte pek çoğunun hala işine dönemediğini söyledi.

"BUNLARI YAYINLAYIP AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN"

Son açıkladığı işsizlik rakamaları tartışma yaratan TÜİK'in başkanının değiştirildiğini hatırlatan Barış Yarkadaş, "Hükümet iş bulamayan ve bu ülkede gelecek umudu gremeyen gençlerin sorunlarına çare bulmuyor. Bunun yerine ne yapıyor; TÜİK'in başına Emine Hanım'ın özel kalem müdürünün eşini başkan olarak atıyor. Bölgelerde sorun çıakran bölge müdürlerini de görevden alınıyor. TÜİK raporu kralın pembe gazetesidir. Bu raporları artık ciddiye almaya bile gerek yok. TÜİK raporu benim kardeşim. ben hayatın içinde yaşıyorum. Her gün 100 kişi arayıp çocuğu için iş soruyorsa o zaman bu TÜİK raporları pembe gazeteden başka bir şey değildir. O zaman bunları da yayınlayıp aklımızla alay etmeyin" diye konuştu.

Etiketler
Barış Yarkadaş TÜİK