Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Küçükken hayalim çöpçü olmaktı

Ankara'nın 950 bin ile en büyük ilçesi olan Çankaya'nın belediye başkanı Alper Taşdelen, "Küçükken hayalim çöpçü olmaktı" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Küçükken hayalim çöpçü olmaktı

Ankara'nın 950 bin ile en büyük ilçesi olan Çankaya'nın belediye başkanı Alper Taşdelen, "Küçükken hayalim çöpçü olmaktı" dedi.

“Şimdi de çöp işlerine çok da uzak değilim, o hizmeti de yürüten bir belediyenin başkanı oldum” diyen Taşdelen, Koronavirüs sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre, "Çocukluğum okul ile sokak arasında geçti. Sokakta da misket oynayıp tek kale maç yapardık. Okulda sosyal derslerim çok iyiydi, Tarih öğretmenin ‘Gerek yok' diyerek beni sınava almazdı." diyen Taşdelen, devamında şunları kaydetti:

EN GENÇ SE DELEGESİ OLDU

Taşdelen, “1996'da Sosyalist Enternasyonel (SE) Kongresi New York'ta yapılıyordu. Ben de en genç delege olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte o kongreye katıldım” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Küçükken hayalim çöpçü olmaktı - Resim : 1

ABD'de Columbia Üniversitesi'nden burs kazanarak Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptım. New York eski Belediye Başkanı David Dinkins'tan çağdaş belediyecilik konusunda ders aldım. Ortadoğu Enstitüsü'ne de gidip Ortadoğu konusunda da eğitim aldım.

SU SATTIM, KARPUZ TAŞIDIM

Küçükken evimizin karşısında kurulan pazarda, güzel anılarım şekillendi. Harçlığımı su satıp, karpuz taşıyarak oradan çıkarırdım. Ama pazar tezgâhları kapanıp satıcı ve vatandaşlar gidince, yerlerde çürük meyve sebzeler, kâğıt parçaları ve çamur kalır, pis bir görüntü oluşurdu.

O günlerde hep ‘Ben büyüyünce çöpçü olacağım, bu pazar yerini geceden temizleyeceğim' dediğimi hatırlıyorum. Çocuk aklımla hayalim çöpçü olmakmış, şimdi de çöp işlerine çok uzak değilim, o hizmeti de yürüten bir belediyenin başkanı oldum.

CORONA BİZİ DE VURDU

Corona virüsü hem yaşam tarzımızı hem insan ilişkilerini hem de yaptığımız işi etkiledi. Bir milyar lira bütçemiz var. Vergi gelirleri ve İller Bankası'ndan aldığımız pay azaldı. Buna karşılık insanlar daha da zor duruma düştü, işsizlik arttı.

Her gün binlerce kişi bize başvurup sosyal yardım talebinde bulunuyor. Hepsini karşılamaya çalışıyoruz. Amacımız ihtiyacı olan herkese yardım eli uzatmak.

CHP'ye uçakta üye oldum

Bir gün İstanbul'a giderken uçakta Deniz Baykal ile karşılaştık. Yan yana oturduk ve benim CHP üyesi olmadığımı öğrenince hemen üye olmamı istedi. İstanbul'a gidince üye oldum. 2011'de milletvekili adayıydım.

2014'te ise 40 yaşındayken, Çankaya Belediye Başkan adayı olup kazandım. 2007'de eşim Nurkezban ile dünya evine girdim. 2 çocuk babası oldum. Kızım Nehir 8, oğlum Doğan Aras ise 12 yaşında…

Çankaya'da 100'ün üzerinde park açtı

Alper Taşdelen'in 6 yıllık belediye başkanlığı döneminde Çankaya'da 100'ün üzerinde yeni park, çok sayıda kültür evi, kreş, kapalı yüzme havuzu ve emekli lokalleri açıldı.

Buralara siyasetçiler Bülent Ecevit, İsmet İnönü, Erdal İnönü, Kamer Genç'in yanı sıra sanatçılar Münir Özkul, Yılmaz Güney, Kemal Sunal ve Tarık Akan, gazeteciler Uğur Mumcu ve Emin Çölaşan ile şehitler, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in adı verildi.

Etiketler
Ankara Alper Taş Çankaya