HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: Meclis AKP'nin malı değil

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesine tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesi hakkında Yol TV'ye değerlendirmelerde bulundu.

Meral Danış Beştaş, "Meclis AKP'nin değil, kimsenin malı değil. Bizi oraya da başka bir parti ya da başka bir irade göndermedi. Halk gönderdi bizi oraya. Biz sandıktan çıktık tıpkı diğer milletvekilleri gibi. Halk bize bu vekaleti verdiği için bu vekaletin gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın açıklamaları şöyle oldu:

Biz bu baskılara dün de teslim olmadık, bugün de teslim olmayacağız. Kesinlikle demokratik mücadelemizle cevap vereceğiz. Daha da büyüyerek, daha da kenetlenerek, daha da güçlenerek cevap vermeye devam edeceğiz.

Meclis AKP'nin değil, kimsenin malı değil. Bizi oraya da başka bir parti ya da başka bir irade göndermedi. Halk gönderdi bizi oraya. Biz sandıktan çıktık tıpkı diğer milletvekilleri gibi. Halk bize bu vekaleti verdiği için bu vekaletin gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz.

Ayrıca biz mecliste birileri gibi ihale, rant ya da başka meseleler için orada değiliz. Biz bir mücadele amacıyla oradayız ve dediğim gibi halkın verdiği vekaletin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu ülkede HDP olarak demokratik mücadelenin öncesi olmaya kesinlikle kararlıyız.

Ödediğimiz bedeller tabii ki büyük. Neticede bu ülkede cumhurbaşkanı adayı olmuş Sayın Demirtaş, partimizin liderleri Figen Yüksekdağ ile birlikte hala rehin olarak tutuluyorlar 4 yıldan fazla bir süredir. Belediye başkanlarımıza kayyum atandığı halde tekrar o belediyeleri aldık, tekrar atandı. Ama zayıflayarak devam etmiyoruz, biz güçleniyoruz, onlar zayıflıyor.

Bu yoldan, bu yöntemlerden hiçbir sonuç alamayacaklar. Direnmeye, mücadele etmeye, demokrasiyi büyütme hedefine kilitlenmiş vaziyette yolumuza devam edeceğiz.

Etiketler
Milletvekili dokunulmazlık kaldırılması Hakkari HDP Meral Danış Beştaş