Engin Altay'dan 'CHP polisi hedef gösteriyor' diyen AKP'ye sert yanıt: 'Allah IŞİD'in mermisini bitirmesin' diyen sizdiniz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kolluk kuvvetini eleştirdikleri için polisi hedef gösterdiklerini öne süren iktidara "Biz kimi AKP'liler gibi 'Allah IŞİD'in mermisini bitirmesin' demedik. Polisimizin ayağına taş değmesin' dedik" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP'li Altay, 48 gün sonra yeniden çalışmalarına başlayan TBMM'de koronavirüsle mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit kabul edilmesi için hazırlanan yasa teklifinin gelmesini istediklerini ancak iktidar partisinin bekçilerle ilgili yasaya öncelik verdiğin söyledi.

Son dönemde artan polis ve bekçi şiddetini eleştirdikleri için AKP sözcülerinin CHP'yi hedef göstermesine tepki gösteren Altay, "Biz polisimizin de bekçimizin de arkasındayız. Ama hiç kimse hukukun dışına çıkamaz. Hukukun dışına çıkılırsa işler karışır" dedi.

"EMNİYETE 33 BİN TERÖRİSTİ BEN YERLEŞTİRMEDİM"

İktidar sözcülerinin 'CHP polisi teröristle bir tutuyor' gibi suçlamalar yaptığını ancak CHP'nin hiç bir zaman böyle bir şey yapmadığını söyleyen Altay, "Emniyet teşkilatına 3 bin üniformalı teröristi ben mi yerleştirdim. TSK'ya üniformalı teröristleri ben mi yerleştirdim" diye sordu.

'ALLAH IŞİD'İN MERMİSİNİ BİTİRMESİN' DİYEN SİZDİNİZ"

Kimsenin CHP'yi polis, asker ve bekçilerin karşısında göstermeye hakkı olmadığını belirten CHP'li Altay, "Kimi AKP'liler 'Allah IŞİD'in mermisini bitirmesin' diye dua ederken, bizler 'Allah polisimizin, askerimizin ayağına taş değdirmesin' diye dua ettik. Eğer bir yerde polis şehit ediliyorsa, bunun sorumluluğu ülkeyi yönetenlerdedir. Polis tabii ki terörle de mücadele edecek. Ancak bu durum vatandaşa karşı şiddet kullanma hakkını vermez. Vatandaşa güler yüzünü göstermek zorunda" diye konuştu.

Etiketler
Engin Altay IŞİD Polis