Valilik, HDP eşbaşkanları için 'sözde' dedi

Batman Valiliği yaptığı açıklamada, gözaltına alınan HDP Batman İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay için 'sözde il eşbaşkanları' ifadesini kullandı.

Valilik, HDP eşbaşkanları için 'sözde' dedi

HDP Batman il binasına düzenlenen polis baskınında İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il binası yapılan operasyon ile polis baskını gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren baskının gerekçesi olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin parti binası dışından görüldüğü iddiası ile yapıldığı belirtildi.

Aramalar esnasında parti binasında HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Dr. Nejdet İpekyüz ve avukatlar bulundu. Aramaların devam ettiği sırada bina ve çevresi de polis ablukasına alındı. Binada bulunan tüm dijital materyallere el konuldu.

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Batman Valiliği, gözaltı işlemi hakkında yaptığı açıklamada HDP Batman İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay için 'sözde il eşbaşkanları' ifadesini kullandı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Batman Emniyet Müdürlüğü’ne 29 Mayıs 2020 tarihinde intikal eden bir ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, ilimiz Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren HDP (Halkların Demokratik Partisi) İl Başkanlığı binasında arama yapılmıştır.

Batman HDP milletvekilleri ve avukatlarının da hazır bulunduğu arama neticesinde çok sayıda örgütsel ve bazı teröristlere ait fotoğraf, afiş, yasaklı kitap ve suç unsuru olan dijital materyallere el konulmuş, sözde il eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

Etiketler
Batman Gözaltı HDP