Saygı Öztürk 15 Temmuz öncesinde 29 'sakıncalı' albayın nasıl terfi ettirildiğini belgeleriyle açıkladı!

Gazeteci Saygı Öztürk katıldığı programda 15 Temmuz darbe girişimi öncesi sakıncalı personellerin nasıl terfi ettirildiğini belgelerle anlattı.

Saygı Öztürk 15 Temmuz öncesinde 29 'sakıncalı' albayın nasıl terfi ettirildiğini belgeleriyle açıkladı!

Gazeteci Saygı Öztürk CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına konuk oldu.

Saygı Öztürk programda FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi oncesinde yaşananlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saygı Öztürk'ün açıklamaları şöyle oldu:

Biliyorsunuz bir çatı iddianamesi var. Genel Kurmay çatı iddianamesi daha önce Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın tarafından hazırlanan. Bir de o da sivillerin Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu çatı iddianamesi var.

Eklerle araştırdığınız zaman her şeyi bulabiliyorsunuz. Ahmet Davutoğlu'nun sözünü ettiği belge budur. MİT'in yazısı. İmza bölümlerini kapatıyorum. Genel Kurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazı. İlgili yazıya konu 582 şahıstan (Ahmet Davutoğlu da diyor ya 2 şekilde de alınacaktı diye) Tarihi 23 Haziran 2015. 148 şahsa ait bilgi notları ilişikte sunulmuştur diyor. İstihbarat dairesinde bir başkanın imzasıyla gönderilen yazı çok gizli yazı. Ekinde isim listeleri falan var. İsim listelerine baktığım zaman Mehmet Dişli ile ilgili yazılan şu: Fetullahçı. O zaman FETÖ yoktu tabi. Paralel Devlet Yapılanması üyesi olduğu belirtilmektedir gibi. Biliyorsunuz her MİT yazılarının altında bunun belge olarak kullanılamayacağına ilişkin de hükümler var.
Bazı belgelere baktığınız zaman bunun gizli şeyi yok. İddianamenin ekine baktığınız zaman 2014 yılında generallikten amiralliğe TSK'dan çıkartılan ve çeşitli sebeplerle istifa edenlere baktığımız zaman Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan o dönem toplam terfi eden 46 kişi bunlardan ihraç edilenlerin sayısına baktığımız zaman 25 kişi. Deniz Kuvvetleri'nde 13 kişi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bakıyoruz bunlarla ilgili; ihraç 13 kişi. Bir de şöyle çok dikkat çekici bir rakam. Ahmet Davutoğlu Bey'in söylediği. 2015 yılında terfi edenlerle ilgili duruma baktığımız zaman terfi eden 46 kişi, 46 albay terfi ettiriliyor. Terfi ettirilen 46 kişiden 29'u darbe girişimine, darbe olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanıyor veya meslekten ihraç ediliyor. 2015 Şurası'nda terfi edenlerle ilgili bilgiyi söylüyorum.

Hande Fırat: 29'u MİT tarafından sakıncalı bulunan isimler mi? Sakıncalı bulunmalarına rağmen terfi mi ettirilmişler?

Tabii tabii. 2015 şurasında terfi edenlerle ilgili söylüyorum. Albaaylıktan generalliğe terfi edilenlerle ilgili söylüyorum. Bunlardan 29'u darbe gecesi darbe olayına karışanlar. Demek ki bunlarla ilgili tam titizlik gösterilmemiş gibi sonuç ortaya çıkıyor. Bunlar iddianamenin ekinde yer alan bilgiler. Her vatandaşımız ulaşabilir sanıyorum bu tür belgelere.

Saygı Öztürk 15 Temmuz öncesinde 29 'sakıncalı' albayın nasıl terfi ettirildiğini belgeleriyle açıkladı! - Resim : 1

Saygı Öztürk 15 Temmuz öncesinde 29 'sakıncalı' albayın nasıl terfi ettirildiğini belgeleriyle açıkladı! - Resim : 2

Etiketler
15 Temmuz Temmuz