AKP, Bahçeli'nin Davutoğlu ve Babacan'ın önünü kesme planına 'Hayır' dememiş

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP'nin milletvekili transferi teklifini desteklemeyecekleri iddialarını yalanladı, "MHP ile birlikte çalışma yürütüyoruz" dedi.

AKP, Bahçeli'nin Davutoğlu ve Babacan'ın önünü kesme planına 'Hayır' dememiş

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Halkın tayin ettiği milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla; ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin milletvekili transferi ile partilerin seçime girmesinin önünün kesilmesine ilişkin yasa teklifine AKP'nin olumsuz yanıt verdiği öne sürülmüştü.

İddiaların ardından AKP'li Bostancı, milletvekili transferi tartışmalarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bostancı, "Halkın tayin ettiği milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla; ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz. Tekemmül ettiğinde diğer partiler ve kamuoyu ile paylaşacağız. Siyasi rekabet, partilerin kurallar dahilinde; ancak ülkenin üst çıkarlarını asla gözden çıkartmaksızın mücadelesi elbette olacak. Fakat unutmayalım; herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur. Kimse kendisini bu iradeyi keyfince değiştirecek yetkide göremez" ifadelerini kullandı.

AKP, Bahçeli'nin Davutoğlu ve Babacan'ın önünü kesme planına 'Hayır' dememiş - Resim : 2

Etiketler
Milletvekili Naci Bostancı