'O komutanı ben iftara çağırsam korkudan katılamaz'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem Seçim Özel Programı'nda açıklamalarda bulunuyor.

'O komutanı ben iftara çağırsam korkudan katılamaz'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV'de 18.45'te başlayan Seçim Özel Programı'nda Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Dün İstanbul'daydım. Nokta mitingler yaptık. Büyük İstanbul mitingi için antrenman yapıyoruz. Şuana kadar 35 - 40 Büyükelçiyle bir araya geldik. Vizyonumuzu anlatıyoruz.

Kars'ta bir miting yaptık bugün. Orada hayvancılıkla ilgili önerilerimizi anlattık. Hayvancılarımızın çobanlarımızın sigorta primlerini devlet ödeyecek. Yoksa Arjantin'den Uruguay'dan hayvan alırız.

Karslı kardeşlerime de Vanlı kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum.

Yarın Ankara ve Aydın'a geçeceğiz.

APOLET AÇIKLAMASI

Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. Generalin beni eleştirirken alkışlamasına ben kızıyorum. Bu siyasi bir mesajdır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni ziyaret etmesinin arkasının Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran’ın görevden alınmasını da hatırlatan İnce: “Ben çağırsam gelemez korkudan. Benim derdim bu. Yoksa iftara katılmış, katılmamış benim umrumda değil. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz, ordu mensupları siyasi faaliyetlere karışamazlar”

Apolet tartışmasında Soylu'nun açıklamalarına ilişkin konuşan İnce: "Soylu'nun Bafra'da Erdoğan'a ne söylediğine bakarsınız. Kalitesini anlarsınız. Benim ne FETÖ ile ne de PKK ile işim olmaz. FETÖ'cü PKK'lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Fetullah Gülen için bize haykırışlarını hatırlasınlar. Ben baştan söyledim. O komutan Afrin'de görev yapmış, kahramanlık yapmış olabilir. Ama siyasete bulaşamaz."

FETÖ İDDİASI

Sayın Erdoğan, benim telefonlarımı mı dinliyorsunuz? Daha önce FETÖ ile beraber telefon dinliyordunuz. Şimdi tek başınıza mı dinliyorsunuz?

Beni arayan Amerikalıların kim olduğunu söyleyemem. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ismini açıklarım. O zaman onun başına bir şey gelmez çünkü. Nasuhi Güngör'ün kitabında da görüştükleri yazıyor. Bu adam kendini yalanladı. İt izi at izine karıştı. Devlet çöktü. Bu böyle sürmez. Valilerin generallerin yaptıklarına bak. Valiler oy topluyorlar şu an.

Erdoğan açıklamalar yapıyor. Annemin bu konudan rahatsız olduğunu nereden biliyor? Yalancının dik alası. Annemle bir tanışıklığınız mı var? Tek ortak yanınız Rizeli olmak.

"ÜLKEDE ADİL YARGILAMA YOK"

Amerikalılar Avrupalılar bizim yargımıza güvenmiyor. Peki ya biz güveniyor muyuz? Ben yargıya güvenmiyorum, Cumhurbaşkanını da yargılayabilecek bir yargı sistemi lazım. Bu düzende yargı da olmaz adalet de olmaz ekonomi de olmaz. Neden ABD'ye ya da Almanya'ya bu fırsatı veriyorsunuz? Bizim önce 80 milyonu ikna etmemiz lazım. Bizim kendi yargımıza güvenmemiz lazım.

Erdoğan'la benim farkım o FETÖ'nün ayağına gitti, ben ayağıma getirteceğim.

Yalova seçimlerinde 48 saat sandalye üzerinde bekledim daha önce. Yine bekleyeceğim. Oylarımıza sahip çıkacağız, çaldırmayacağız.

Ben traktöre ilk kez 11 yaşında bildim. Ben onun toz içinde olduğunu bile bile bindim. O olayı planlamadım, gördüm durdurdum bindim. Gazeteci arkadaşlar toz içinde kaldıklarından yakındılar. Ben bile bile bindim.

Eyüp Sultan'a gittik. Orada bir gazeteci arkadaş dedi ki: seçim dönemlerinde buraya Erdoğan gelir. Bu nasıl Erdoğan'la özdeşleşebilir. Orası mübarek bir yerdir. Orası hepimize ait bir yer. Herkes gidebilir. Hatırladığım 50 kere ben oraya gittim, 50 kere namaz kıldım. Ben ilk kez 11 yaşında anneannemle birlikte gittim Eyüp Sultan'a, anam adak adamıştı.

Eşim mitinglerimin yarısına geliyor. Yarısına gelemiyor işleri halletmesi gerekiyor. Geçen buzdolabına baktık, eksikler var. Boşlukta hemen eşimle markete gittik.

Mesela Boçka'da 30 sene evvelki öğrencimi gördüm. Seslendim ona. Ben olduğu gibi aktarıyorum. Bozuk da atıyorum. Saklım gizlim yok. Türkiye farklı bir cumhurbaşkanı ile karşılaşacak.

"BAHAR TEMİZLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Kendimi asla Erdoğan'a benzetmem. Bahar geldiğinde değişiklik temizlik yaparsınız ya evde Türkiye'nin de buna ihtiyacı var. Huzur yok ülkede. Herkesle kavga eden tartışan huzursuz bir cumhurbaşkanı var.

En büyük zenginlik huzur.15 ile289 yaş arasında 5 milyon gencimizin kaydı yok. Bu çocuklar hiçbir yerde değil. Gençlerin bu hali benim içimi acıtıyor. 15 yaş düzeyindeki öğrencilerde 5 öğrenciden 1'i mutsuz.

Sayın Erdoğan ile Muharrem İnce'nin seçilmesi mi daha önemli yoksa çocukların sınava girmesi mi daha önemli? LGS 22 Haziran'da açıklanacaktı. Şimdi 26 Haziran'a aldılar. 1 milyondan fazla öğrenci boşta kalacak. Nitelikli okul var niteliksiz okul var. Sen bu farkı kaldırmadan olmaz. Sen nostaljik açıklamalarla sınav kaldırırsan olmaz.

KÜRT SORUNU

Barışacağız, Bölüşeceğiz, Birleşeceğiz. Muhattap TBMM'dir. Ne Kandil'dir ne de Oslo'dur. TBMM'de seçilen partilerde eşit Komisyon kuracağız.

OHAL KALKACAK

Yürütmenin başında cumhurbaşkanı olacak. Yapamayacağımız bir şeyi vaat etmeyeceğiz. 48 saat içinde OHAL kalkacak. Önceliğimiz ekonomi. Enflasyon son 15 yılın en yükseği. Mehmet Şimşek tweetini de İngilizce attı. Gelişmekte olan ülkelerde ortalama enflasyon 5.85. Onlar nerede biz neredeyiz.

Öncelikle MB Başkanı'nı hiçbir şekilde CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım.
Ziraat kredilerin büyük kısmını çiftçiye verecek, Halk Bankası yurttaşa verecek. Asla sabit kur gibi hayalciliğe girmeyeceğiz.

Dindar nesile lafım yok ancak kindar nesile itirazım var. Eğitimde asla dayatma olmayacak. Eğitimle ilgili herkesi aynı masada toplayacağım. Eğitim siyasi hesaplaşma alanı değildir. Ortak komisyonun getirdiği sistem uzlaşma ile yapılacak. Din dersini istemeyene hiç vermeyiz. İsteyene de istediği kadar veririz. Dindar nesil devlet eliyle olmaz, aile isterse olur.

İnce'den 'Af' açıklaması

Af konusunda bir düşüncem yok. Adalet yoksa af gelmesi işe yaramaz. Adalet yoksa bugün af çıkarırsınız 2 sene sonra bir af daha çıkarırsınız. Adaleti getirmek için çalışacağız.

Bedelli askerlik açıklaması

Farklı bir sistem getireceğiz. Bedelli askerlik yapmak isteyenleri anlıyorum. Ama bir de öbür tarafı var. Bugün Hakkari’deyim bir özel harekatçı ağır yaralanmış. İki tane uçak yan yana biri Sağlık Bakanlığı’nın uçağı dikkatimi çekti. Sordum yaralı bir polis var dediler. Uçağa bindirmek üzerelerdi. Koştum doktora sordum durumu ciddi dedi. Bir de bunlar var. Bunun çözümü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü 2 aylık bir temel eğitimden geçirmek. Geri kalanında da profesyonel orduya geçmek.

Etiketler
Muharrem İnce Mitingleri Seçim