Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '500 bin' sorusu: Rüşveti kim aldı? Kul hakkını savunmayacak mıyız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Serik Belediyesi'nde 500 bin liralık rüşvet alındığı iddialarına Erdoğan'ın neden sessiz kaldığını sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Serik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın gündeme getirdiği 500 bin liralık rüşvet alındığı ve bakanların bu rüşvete sessiz kaldığı iddialarına tepki gösterdi.

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gerçekleştirilen telekonferansta daha önce görev yapan AKP'li belediye başkanının bir iş yerinden 500 bin lira aldığı ve bakanların konuya sessiz kaldığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile tartışma yaşadığını açıklamıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada paylaştığı açıklamaları şöyle oldu:

Antalya'nın Serik Belediye Başkanı AK Partili. Namuslu bir insan. Bir toplantı yapılıyor. Toplantıda belediye başkanları var AK Partili, MHP'li. Milletvekilleri var. Turizm bakanı var.

Vali var. Geçmiş belediye başkanı döneminde 500 bin liralık bir rüşvetten söz ediliyor. Bu 500 bin liralık rüşveti kim aldı? Eski parayla 500 milyarlık bir rüşvet olayı. Tabii buna Serik Belediye Başkanı itiraz ediyor. Ben 500 bin lira almadım diyor. O zaman senden önceki aldı diyorlar.

Aylardır ben soruyorum, milletvekilimiz, parti sözcümüz, grup başkan vekillerimiz soruyor. Yahu bu 500 milyar liralık rüşveti kim aldı. Ramazan ayı, dün Kadir Gecesi'ydi. Allah aşkına kul hakkını savunmayacak mıyız? Namuslu adam olmayacak mıyız? Dürüst adam olmayacak mıyız? Vatandaşın hakkını hukukunu savunamyacak mıyız? CHP'li belediyelerle ilgili 1 lira konu hemen içişleri bakanı, hemen müfettişler, hemen Erdoğan hemen bakanlar devreye giriyor. Eyvallah koşturun. Hiç itirazımız yok.

Ama bu 500 bin milyarlık rüşveti kim aldı? Erdoğan'dan ses yok, İçişleri Bakan'ından ses yok. Hiçkimseden ses yok. Herkesin ağzında bir bent. Ben bunu sorduğum zaman yine kızacaklar. Diyecekler ki bay Kemal yine konuşuyor. Bay Kemal Erdoğan'a soruyor, 500 milyar liralık rüşveti kim aldı? Rüşveti alanın yanında mısın? Rüşveti alanın karşısında mısın?

Ben bunu namuslu, temiz bir insan olarak, vatandaşın hakkını hukukunu savunan biri olarak saruyorum. Dün beyefendi diyor ki: Gözleri var görmezler kulakları var işitmezler. Gözümüz var görüyoruz, kulağımız var işitiyoruz. Soruyoruz, aynı soruyu soruyorm, 500 milyar liralık rüşveti kim aldı? Gözün var, kulağın var. Niye görmüyorsun, niye işitmiyorsun?

Etiketler
Ordu Kemal Kılıçdaroğlu Rüşvet