İYİ Parti'li Aytun Çıray, AKP'nin 'darbe' söylentisi yaymasının nedenini açıkladı

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP hükümetinin yandaş medyası ve paralı Ak-trolleri ile birlikte yaymaya çalıştığı 'darbe' söylentisinin arkasında yatan gerçek nedeni açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman Siyaset' programının konukları İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genombilim Uzmanı Dr. Serdar Savaş, Halk Sağlığı Uzman Prof. Dr. Ahmet Saltık, gazeteciler İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu ve Barış Yarkadaş'tı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP hükümetinin yandaş medyası ve paralı Ak-trolleri ile birlikte yaymaya çalıştığı 'darbe' söylentisinin arkasında yatan gerçek nedeni açıkladı.

"Herkesin aklını başına alması lazım, önce bu işi (koronavirüs salgını) atlatmamız lazım. Onun için bu başarısızlık nedeniyle ortalığı atılan bu darbe tartışmalarını da çok komik buluyorum" diyen İYİ Parti'li Aytun Çıray'ın AKP'nin yaymaya çalıştığı 'darbe' söylentileriyle ilgili açıklaması şöyle:

"Bu tamamen gündem karıştırma! Ekonomik krizde bu işe yakalandık. Dolar 7 TL'yi geçti, Türkiye'deki döviz artışı Ağustos'tan bu yana yüzde 27 devalüasyon*. Yüzde 27 devalüasyon oldu Türkiye'de! Ondan sonra ekonomik kriz var... Hayat pahalı, insanlar geçinemiyor... Suriye ve Libya karmakarışık sonuçları ne oldu bilmiyoruz.

S-400'leri kursan kuramazsın! Kurmasan başka bir dert. ABD buradaki teröristlere yardım malzemesi gönderiyor. Sen de buradan Amerika'ya (tıbbı malzeme yardımı) gönderiyorsun. Onlar için damlalık bile değil o! Güya jest yapıyorsun. Bütün bunlar başarısızlıkları örtmek için, bu pandemi konusu dahil. Gündem karıştırması yapıyorlar.

Eğer Türkiye'de bir darbe olacaksa... Bu iddiaya cevap verecek kişi Türkiye'deki Milli Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanı'dır. Öyle bir şey yok, olacağına da inanmıyorum. Olursa da bu millet karşısında nasıl duracağını biliyor. Eğer devletin içine, yeniden bir paralel devlet yerleştirdilerse onu da ben bilmiyorum."

İYİ Parti'li Aytun Çıray, AKP'nin 'darbe' söylentisi yaymasının nedenini açıkladı - Resim : 2

Devalüasyon nedir?

Devalüasyon, sabit kur sistemlerinde ödemeler dengesi açık veren ülkenin ulusal parasının dış satınalma gücünün, hükümetçe alınan bir kararla düşürülmesidir. Başka bir deyişle devalüasyon, bir devletin resmi para biriminin diğer ülke dövizleri karşısında değer kaybettirilmesidir.

Etiketler
İzmir İYİ Parti Aytun Çıray Milletvekili AK Parti