5 dakikada bakanlıktan istifa eden Yaşar Okuyan'dan istifa edemeyen Süleyman Soylu’ya: Açtırmasın benim ağzımı!

"Bana 'istifa edemezsin seni biz Bakan yaptık' dedi, ben de 'senin ağabeyini de biz Başbakan yaptık' diye cevap verdim"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa gecesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazeteci Atakan Sönmez'in Halkweb kanalındaki 'Satır Arası' programında Soylu'nun kabul edilmeyen istifa girişimini değerlendiren Okuyan, kendisinin istifa sürecini de anlatarak adeta "İstifa öyle olmaz böyle olur" dedi.

"İSTİFA EDEMEZSİN SENİ BİZ BAKAN YAPTIK"

57. Hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Yaşar Okuyan, iş güvenliği yasasının o dönemde hazırlandığını hatırlatarak, sermaye çevrelerinin yasadan duydukları rahatsızlık nedeniyle tasarının geri çekilmesi üzerine iktidara baskı kutmaya çalıştıklarını söyledi.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın sermaye gruplarından gelen telefonlar üzerine kendisine 'tasarıyı geri çek' dediğini aktaran Okuyan, bu teklif üzerine 5 dakika içerisinde isitfasını vererek Bakanlık binasını terk ettiğini hatırlattı. Okuyan, istifa kararı üzerine Meust Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın kendisinin yanına gelerek "İstifa edemezsiz. Seni biz bakana yaptık" dediğini söyledi.

"AĞABEYİNİ DE BİZ BAŞBAKAN YAPTIK"

Yaşar Okuyan, Turgut Yılmaz'ın bu sözü üzerine ise "Senin ağabeyini de biz Başbakan yaptık" dediğini ve istifa kararından vazgeçmediğini belirterek, Süleyman Soylu'nun kabul edilmeyen istifası için "İstifa öyle yapılmaz, böyle yapılır" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifa etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan istifayı kabul etmemişti.

Yaşanan üç saatlik krizin ardından Süleyman Soylu’nun göreve devam edeceği Cumhurbaşkanılığı İletişim Kurulu Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklanmıştı.

Yaşanan kriz sonrası Süleyman Soylu’nun bir senaryoyu yürürlüğe koyduğu yorumları sıklıkla yapıldı.

Yaşar Okuyan'ın açıklamalarının tamamı için:

Etiketler
Bakanlık Süleyman Soylu