Avcılar'da seçimi kaybeden AKP'li başhekim koronavirüse siyaseti karıştırdı

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Ulusoy, kendi ilçe belediyesinin yerine Esenler Belediyesi'ne başvurarak hastaneyi dezenfekte ettirdi.

Avcılar'da seçimi kaybeden AKP'li başhekim koronavirüse siyaseti karıştırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Avcılar Belediye Başkan adayı olan, seçimi kaybettikten sonra da yeniden görevine dönen Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Ulusoy, herkesin koronavirüse karşı seferber olduğu bir zamanda tartışmalara neden olan bir paylaşımda bulundu. Avcılar Belediyesi yerine AKP'li Esenler Belediyesi'ne başvurarak hastanenin dezenfekte edilmesini isteyen Ulusoy, bunu da sosyal medya hesabından paylaşarak, "Avcılar Murat Kölük Devlet hastanemiz, Esenler belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Esenler Belediyesi dezenfekte ekiplerine ve kıymetli Esenler Belediye Başkanı sayın Mehmet Tevfik Göksu'ya dezenfekte ekipleri göndererek hizmet sundukları için sonsuz teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

BAŞHEKİMLE 2 KEZ GÖRÜŞÜP İHTİYACINI SORDUM!

Damga'nın ulaştığı İbrahim Ulusoy konu hakkında yorum yapmaktan çekindi. Avcılar Belediye Başkanı Turan hançerli ise "Bırakın hastanemizi biz bütün kurumların taleplerini olumlu karşılıyoruz. Hastanemizin böyle bir talebi olmadı" dedi.

"Böyle bir süreçte politik bakmak şık değil. Aksine el ele vermek gerekir" diye konuşan Hançerli, "Bu süreçte en az üç defa tüm parti ilçe başkanları ile görüştüm. Ne olduğunu bilmediğimiz bir virüsle mücadele eederken ayrı düşmemiz kabul edilemez. Koşulsuz, amasız bir arada olmalıyız. Sayın başhekimle bu süreçte 2 defa görüştüm. İhtiyaç ve taleplerini sordum. Böyle bir talep bize iletmedi" ifadelerini kullandı. Bu arada hastane yönetiminin İBB yetkililerine de herhangi bir ihtiyacının olmadığını bildirdiği öğrenildi.

HANÇERLİ, TEVFİK GÖKSU'YU ARADI

Devlet hastanelerinin belediyeler tarafından dezenfekte edilmesi de ayrı bir tartışma başlattı. Öyle ki Sağlık Bakanlığı uhdesinde olan Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin kendi dezenfeksiyonunu belirli periyotlarda yapma zorunluluğu bulunuyor. Avcılar'daki devlet hastanesinin dezenfektesini yapan Esenler Belediye Başkanı Tefvik Göksu'nun ise Turan Hançerli ile görüştüğü, görüşmenin sonunda konu hakkındaki paylaşımını kaldırdığı öğrenildi.

Etiketler
Avcılar Esenler Hastane Seçim