Belediye başkanlarıyla görüşen Erdoğan'dan bağış açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda yine CHP'li belediyeleri hedef aldı.

Belediye başkanlarıyla görüşen Erdoğan'dan bağış açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans ile yapılan belediye başkanları toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın engellemeye çalıştığı belediyelerin yardım kampanyaları hakkında "Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini devletin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir. Kimse hukukun üstünde değildir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Belediyelerimizin, halkımızın günlük yaşamı için yaptığı yatırımlar bizim için çok önemli. Belediyelerimize çok daha büyük görevler düşüyor.

Salgının başlamasıyla birlikte sizlere gereken bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kamu binaları, toplu ulaşım araçları gibi yerlerin dezenfeksiyonu yapmalıyız. Cadde ve sokakların rutin temizli,k faaliyetleri konusunda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz.

Gıda ve temizlik ürünlerinin vatandaşa ulaştırılması konusunda titiz davranmalıyız.

Yaşlı ve öğrenciler başta olmak üzere evden çıkmamasını istediğiniz vatandaşlarınızın isteklerine yardımcı olmalıyız.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları asla yardım bırakmamalıyız.

Bugünler gelip geçtikten sonra geride ülkemize ve şehirlerimize yaptıklarımız ve hizmetlerimiz kalacaktır.

En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayabilmektir. Sosyal devlet ilkesiyle 2 milyon aileye biner lira destek gerçekleştiriyoruz.

"Süreci sosyal medyada ve televizyonda ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin ihtiyaçlarına göre yürüttük"

Bu 83 milyonun her bir ferdini yakından ilgilendiren hayati bir konudur. Salgının ilk başladığı andan itibaren bir meseleye bu hassasiyetle yaklaştık. Bilim Kurulu'muzun tavsiyeleri doğrultusunda aldığımız kararları tek tek hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada ve televizyonda ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin ihtiyaçlarına göre yürüttük.

BAĞIŞ KAMPANYASI

Benzer kampanyaların dünyanın diğer ülkelerinde de yürütüldüğü bir gerçektir. Yardım kampanyasında toplanan paraları doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız.

Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini devletin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir. Kimse hukukun üstünde değildir.

"Düşmanın adı Koronavirüs"

Karşımızdaki virüsün adı koronavirüstür. Bu tehdidin üstesinden ancak dayanışma ile gelebiliriz. Gün siyasi, etnik, mezhebi tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak ezeli ve ebedi kardeşliğimizi hatırlama günüdür. Umut vermek, güven açılamak, katkı sunmak yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Etiketler
Erdoğan'ın bağış kampanyası Recep Tayyip Erdoğan