İtalya ve İspanya'ya gönderilen yardımlar Cumhurbaşkanlığı forsuyla gönderildi!

Türkiye, koronavirüs salgınından etkilenen İspanya ve İtalya’ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi. MSB bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen tıbbi ekipman kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı.

İtalya ve İspanya'ya gönderilen yardımlar Cumhurbaşkanlığı forsuyla gönderildi!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, yeni tip koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya yapılacak yardım kolilerinin üstünde Türkiye Cumhuriyeti yerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazması dikkat çekti.

Erdoğan, önceki gün, koronavirüsten her gün yüzlerce kişinin öldüğü İtalya ve İspanya'ya yardım yapılacağını açıklamıştı.

Maske, tulum, anti-bakteriyel dezenfektan malzemelerinden oluşan sağlık malzemeleri, Etimesgut Askeri Havalanı'ndan İtalya ve İspanya'ya gönderilmek üzere TSK uçağına yüklendi.

Yardım kolilerinin üstünde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneşler var..." sözleriyle, her iki ülkeye mesaj gönderilirken, kolilerde Türkiye Cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazdığı görüldü.

İtalya ve İspanya'ya gönderilen yardımlar Cumhurbaşkanlığı forsuyla gönderildi! - Resim : 2

"Bu yardımı yapan devletse yazılması gereken Türkiye Cumhuriyeti'dir"
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, sosyal medya iletisinde, "Türkiye'den İspanya'da giden bu yardımı Sayın Erdoğan kişisel olarak yapıyor ise bu amblemin kullanılmasında sorun yok. Ancak bu yardım Türkiye Cumhuriyeti devlet yardımı ise yazılması gereken Türkiye Cumhuriyeti'dir." sözleriyle durumu eleştirdi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İspanya Cumhurbaşkanlığı İtalya