Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın kampanyalarına destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın kampanyalarına destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akener, Fox TV’de canlı yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener koronavirüsü salgını sebebiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanyalarına üçer emekli maaşını bağışladığını açıkladı.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

İktidar partisi maalesef 18 senelik iktidarda ekonomi dışında çok büyük krizlerle karşılaşmadı. Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Ayrıştırıcı bir dil üzerinden giden bir siyasi dile sahiptiler, birlik ve beraberlik üzerinden oy almak yerine kutuplaştırma üzerinden oy aldılar. Birlik ve beraberlik konusunda zorluk yaşadılar.

Valilerin başkanlığında her ilde bir sağlık komitesi kurulması tavsiyesi vermiştim, bunu yaptılar teşekkür ediyorum. Vatandaş, devleti yanında görmek ister. Zorunlu bir karantina, 3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı ilan edilebilseydi bazı şeyler yolunda gidebilirdi.

Ben sayın Erdoğan’ın siyasi partilerle bir toplantı yapmasını isterdim. Bu, hepimizi ilgilendiren bir durum. Sokağa çıkma yasağını yapmayacaklar. Hükümet bunu ilan ettiği andan itibaren bütün milletin giderlerini ödemek zorundalar. Dolayısıyla bunu yapmayacaklar.

"VATANDAŞIN PARASINI ÖDEYECEK KAYNAKLARI YOK"

Bizim Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi vardı, bu bizim kefen paramızdı. Anlaşılan harcanmış. Askerin sokağa inmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etmediklerini söylüyorlar, ben buna inanmıyorum, polisle de halledilebilir. Vatandaşın parasını ödeyecek kaynakları olmadığından ilan etmiyorlar.

Hesap yapalım: 130 milyar lira işsizlik fonunda olması gerekiyor. Varlık Fonu’nda ne kadar var bilmiyoruz. 4 milyar dolara S-400 aldık. Neden aldığımızı sorgulamıyorum. 40 milyar dolar Suriyeli sığınmacılara harcadık. Aslında kaynak var. Ben sayın Erdoğan’ın ve damat bakanın bu salgın konusunda ciddiyeti anladıklarını sanmıyorum. 100 milyar liralık istikrar paketi açıklandı. 2 milyar lirası garip gurebaya ayrıldı. Geri kalanında uçak biletinde vergi indirimi ve konut kredisi vardı.

"3 EMEKLİ MAAŞIMI ANKARA'YA, 3 EMEKLİ MAAŞIMI İSTANBUL'A BAĞIŞLADIM"

Siftah yapamayan esnaf ve KOBİ’ler dururken 5 müteahhit öne geçmiş. Bunların ciro yapmasından vazgeçilememiş. Kanal İstanbul ihalesi yapıldı. İlk defa tarihte maskelerle müteahhitler ihaleye girdi. Cumhurbaşkanı Bakanlarla konuşurken bor üzerinden dezenfektan gündeme geldi, sayın Erdoğan’ın gözleri açıldı. Bununla bir açığı kapatırız dedi. Para üzerinden bir açık kapatacaklar.

Çok başarılı gidiliyor. Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanlarını takip ediyorum. Sayın Mansur Yavaş ve sayın İmamoğlu kampanyalar başlattılar. İktidar tarafından destek verilmesi gerekiyordu. Ben de 3 emekli maaşımı Ankara’ya, 3 emekli maaşımı İstanbul’a bağışladım. Dekontu elimde. Bütün arkadaşlarımızı da bu konuda imkanları ölçüsünde yardım etmeye çağırıyorum.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Ekrem İmamoğlu FOX TV