Ziya Selçuk sordu, Erdoğan yanıtladı... Okul tatili uzayacak mı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile video konferansta bir araya geldi. Görüşmeler Erdoğan'ın Twitter hesabından paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabı üzerinden bir video paylaştı. Erdoğan, "Ürünleri fahiş fiyattan satanlara bunun hesabını sorarız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bakanlarla yaptığı Koronavirüs gündemine yönelik online toplantıyı paylaştı.

Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoyile Koornavirüs'e yönelik gelişmeler ve tedbirler konuşuldu.

Bakanlarla tek tek görüntülü konuşan Erdoğan, Koronavirüs ile ilgili önlemler ile bakanlıkların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"Eğitime verilen tatil uzatılabilir"

Yayınlanan videoda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların tatilini uzatmaya yönelik karar almak için Erdoğan'a "Bir de ben sizin talimatınızı almak isterim. Gelecek haftalarda tatil olacak mı olmayacak mı konusunda müsaadeniz olursa Bilim Kurulu ile de görüşüp bu tatili uzatmak isteriz ama sizin talimatınız ne olur" diye sorduğu Erdoğan'ın da bakana, "Yani Bilim Kurulu ile de ben bir görüşüp gönlüm Bilim Kurulu'nun bu noktadaki tavisyesini çok önemsiyorum. Uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama Bilim Kurulu eğer uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım" diye yanıt verdiği görülüyor.

Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede ise Soylu, Koronavirüs'e yönelik alınan tedbirlere dair değerlendirme yaptı. Alınan tedbirlerin sokağa yansımasını incelediklerini ifade eden Soylu, 15 büyükşehirde toplu taşıma oranında yüzde 80 oranında bir düşüş olduğu bilgisini paylaştı.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞİN KAPANMASI

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile yaptığı görüşmede, “Ürünleri çok değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlara, ülkemiz içinde bu ürünleri fahiş fiyatlarla satanlara bu işin hesabını sorarız. Ve bunun da bizim yasalarımızda yeri yok. Turizmde 14 günde geri ödeme konusu bunların zaten şuanda Hazine Maliye Bakanlığımız da Turizm Kültür Bakanımız da görüşme halinde. Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda yani bu konuyu masaya yatırmanızda fayda olur. Bunlar düşünülebilir, erteleme konumuz olabilir ama doğal gaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisinde, takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık, böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet sosyal bir devlettir, sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız işi götüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ordu Okul Recep Tayyip Erdoğan