Yarkadaş, CHP'nin kurultay kararını canlı yayında açıkladı

Barış Yarkadaş, 28-20 Mart tarihlerinde yapılması planlanan 37. CHP Olağan Kurltayı'nın tarih verilmeden ertelenme kararı alındığını ve kararın gün içinde kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

GERÇEK GÜNDEM- Milyonlarca CHP'linin merakla beklediği yanıtı Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı. 28-29 Mart tarihlerinde yapılması planlanan 37. CHP Olağan Kurltayı erteleniyor.

TV100'de Ahu Özyurt'un programında CHP kurultayına dair alınan kararı açıklayan Barış Yarkadaş, "CHP'nin 28-29 Mart'ta yapılması planlanan büyük kurultayı, tarih verilmeden Türkiye bu büyük belayı aşana kadar başka bir tarihe ertelenecek. Sadece büyük kurltay değil, aynı zamanda bu hafta sonu yapılacak olan gençlik ve kadın kolları kongresi de tarih verilmeden ertelenecek. Ne zaman ki Sağlık Bakanlığı artık bir risk olmadığını açıklarsa kurultay o zaman yapılacak" dedi.

Kararın Sağlık Bakanlığı'ndan alınan görüşün ardından verildiğini belirten Yarkadaş, kurultayın ertelenmesi kararının gün içinde kamuoyuna da açıklanacağını söyledi.

İSTANBUL'DAKİ KONGRE YANLIŞTI

Barış Yarkadaş, geçtiğimiz hafta sonu CHP İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nin yapılmasını da doğru bulmadığını söyleyerek "Bu kongreler zorunlu kongreler değil. Adana ve İzmir'de yapılan gençlik kongreleri de yanlıştı. Siyasetçi her zaman toplumun bir adım önünde olmalı. O zaman Diyanet'in almadığı umre erteleme kararını da, AKP'nin Diyarbakır'daki anlamsız üye kayıt kongresini de eleştirme hakkınız olmaz. Arkadaşlarımız hata yapmıştır" dedi.

Etiketler
CHP kurultayı Barış Yarkadaş Kurultay