AKP iktidarında Kızılay suskunluğu!

Vekiller, Kızılay’la ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile bakanlara son 2 yılda 63 soru önergesi yöneltti. Sadece 6 önergede yer alan sorular cevaplandı, 23 önergeye ise “yetki alanımıza girmiyor” yanıtı verildi.

AKP iktidarında Kızılay suskunluğu!

AKP iktidarı; yolsuzluk, israf ve Ensar Vakfı’na para aktarılması skandallarıyla tartışılan Kızılay’la ilgili verilen soru önergeleri karşısında ‘üç maymunu’ oynadı. Milletvekilleri, TBMM Başkanlığı'na Kızılay’la ilgili son iki yılda toplam 63 soru önergesi verdi.

Birgün'den İsmail Sarı'nın haberine göre; soru önergelerinin 23’üne “Yazılı soru önergesinde yer alan hususlar, bakanlığımızın görev ve yetki alanına girmemektedir” yanıtı verildi. Toplam 16 soru önergesi ise cevaplandırılması gereken 15 günlük süre içinde ve daha sonrasında da cevaplandırılmadı. Kızılay’la ilgili 14 soru önergesi ile ilgili işlemler ise tamamlanmadı.

MHP’DEN ÖNERGE YOK

Kızılay’la ilgili CHP milletvekilleri 35, İyi Parti milletvekilleri 21 ve HDP milletvekilleri de toplam yedi soru önergesi verdi. MHP milletvekilleri ise Kızılay’la ilgili bugüne kadar soru önergesi vermedi.

EN FAZLA ENSAR SORULDU

Kızılay'ın, yurtlarında cinsel istismar olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na milyonlarca liralık bağışta bulunduğunun ortaya çıkması kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı. Milletvekilleri en fazla soru önergesini bu para aktarma skandalıyla ilgili verdi. Kızılay’la ilgili iktidara verilen 63 soru önergesinin 30’unda da Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılan para soruldu. Milletvekilleri, Ensar Vakfı'na para aktarma skandalıyla ilgili soru önergelerinin hiçbirine yanıt alamadı.

Etiketler
Kızılay