CHP Sözcüsü Öztrak TBMM'ye seslendi: Bizim parti olarak tek beklentimiz budur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında TBMM'ye seslendi. Öztrak, "TBMM Başkanı'nı Meclis'in hukukuna sahip çıkmaya" davet ediyoruz dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak TBMM'ye seslendi: Bizim parti olarak tek beklentimiz budur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında konuştu.

Öztrak, CHP'nin başvurusunu yaptığı olağanüstü toplanma çağrısını yineledi.

"Böyle bir toplantının Meclis'in olağan takvimine uydurulması yaşannaları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz." diyen Öztrak, "TBMM Başkanı'nı Meclis'in hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahi olan TBMM'de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın konuşmalarından satırbaşları şu şekilde:

Değerli basın mensupları dün yılın en kısa ayında, en uzun geceyi yaşadık. Kalplerimizi Ramazan ayına hazırladığımız mübarek bir gecede başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere, milletimizin ocağına ateş. İdlib'de 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı. Allah'tan bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Kayıplarımız büyük acımız ise tarifsizdir. Dün gece yaptığımız MYK toplantısında İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugün devam toplantımızda da, dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik.

TBMM'yi bu konuyu görüşmek üzere kapalı oturumla toplantıya çağırma kararını dün gece almıştık. Bugün de grup başkan vekillerimiz Anayasımızın hükümleri doğrultusunda TBMM'yi yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanmasını ve konuyu kapalı oturumda görüşmek üzere TBMM Başkanlığı'na başvurduk.

ATANMIŞ BAKAN DEĞİL, SEÇİLMİŞ SAYIN ERDOĞAN BİLGİ VERMELİ

Bu toplantı çağrımız Anayasamızdaki gerekçelere dayanmaktadır. Bu birlik ve bütünlük içinde yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir. Öncelikle Türk ordusu TBMM'nin ordusudur, Anayasamıza göre Başkomutanlık TBMM'nin manevi varlığından ayrılmaz bir bütündür. Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalarak hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez.

İkinci olarak, Anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanmasının ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından TBMM'ye karşı Cumhurbaşkanı sorumludur.

Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu mesele de TBMM'ni bilgilendirme görevinin atanmış bakanlar yerine seçilmiş Sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM'nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir.

"BÖYLE BİR TOPLANTININ TAKVİME UYDURULMASI YAŞANANLARI SIRADANLAŞTIRMAKTIR"

Bu aynı zamanda Anayasanın 104 ve 117'inci maddelerinin de emridir. Yine bu husus ulusça birlik ve beraberliğimizin sağlanması bakımından son derece yararlı olacaktır. Bu nedenle sorumluluk makamı bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının Meclis'in olağan takvimine uydurulması yaşannaları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.

TBMM Başkanı'nı Meclis'in hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahi olan TBMM'de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz.

Bizim parti olarak tek beklentimiz budur. Bu konuda yine bugün sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan bugün de soru almayacağım.

Etiketler
Faik Öztrak TBMM Cumhuriyet Halk Partisi