Bülent Arınç'tan AKP'ye Soros tepkisi: 'O zaman baş tacımızdı'

Bülent Arınç, AKP'nin George Soros'un bağlantılı olduğu vakıflarla geçmişteki ilişkilerini anlatarak iktidarın son günlerdeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, TV5'te katıldığı bir programda AKP'nin George Soros ile ilişkilerini anlatarak "İnsanların Sorosçu diye suçlanması yanlış." dedi.

Bülent Arınç, AKP iktidarının Soros ile bağlantılı vakıflarla ilişkilerini anlattı. Arınç, Henri Barkey'i kast ederek "O zaman baş tacı ettiğimiz, şu an da bir yerlerde baş tacı olan bir insanın, Bay Sorosçu diyerek bir kısım insanların suçlanması... " ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'ın açıklaması şöyle oldu:

Soros'la da morosla da ilgili şeyler var. Tabii bu benim kabul edemediğim şeyler. Soros yarı muteberdi Türkiye'de Açık Toplum diye. Ve bunun Türkiye'deki temsilcisi Can Paker'di. Can Paker o zaman TESEV vakfında bulunurdu. TESEV vakfının yaptığı araştırmaları da biz done olarak kullanırdık.

Bana belki 5 defa gelmiştir yanında Etyen Mahçupyan ile birlikte. Diğer araştırmacılarla birlikte. O zaman baş tacı ettiğimiz, şu an da bir yerlerde baş tacı olan bir insanın, Bay Sorosçu diyerek bir kısım insanların suçlanması... Kendimize bir saygımız olmalı. Ben hükümetteyken yaptığımız her şeyi savunurum. Bugün de savurum. Neden? Bunu beraber yaptık. İnanarak yaptık.

Etiketler
Gezi davası Bülent Arınç George Soros Vakıf