Koronavirüs paniği yayılıyor! 'Meclis'teki vekiller de risk altında'

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, geçen hafta bir grup milletvekilinin İtalya'dan geldiğini, her gün binlerce kişinin Meclis'i ziyaret ettiğini belirterek, milletvekillerinin de koronavirüs riski altında olduğunu söyledi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Meclis'te, milletvekillerinin de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riski altında olduğunu belirterek, "Yüzde 60-95'lik alkollü dezenfektan solüsyonları Meclis'te nerede?" dedi.

CHP'nin doktor kökenli milletveili Kasap, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, koronavirüsle ilgili bilgi verdi. Virüsün insandan insana geçme oranının çok yüksek olduğunu ve havada canlı kalabilme süresinin 8 saati bulabildiğini anlatan Kasap, hastalığın ateş, öksürük, boğaz ağrısı, bazen ishal belirtileri gösterdiğini belirtti.

Kütahya Simav'da, Tayland tatiline giden bir vatandaşın kendisinin hastaneye gittiğini, bunun doğru olmadığını anlatan Kasap, durumu bir facia olarak nitelendirdi. Bu hastanın Uşak'a, oradan da Ankara'ya sevk edildiğini anlatan Kasap, bu nedenle Türkiye tarafından üretilen testin Simav ya da Uşak'ta yapılamadığını bildirdi.

Bir grup milletvekillerinin geçen hafta İtalya'ran geldiğini de anımsatan Kasap, Meclis'te milletvekillerinin risk altında olduğunu savundu. Kasap, binlerce kişinin ziyaret ettiği Meclis'te, milletvekillerinin de risk altında olduğunu ifade ederek, "Yüzde 60-95'lik alkollü dezenfektan solüsyonları Meclis'te nerede?" diye sordu.

Etiketler
Kütahya İtalya Milletvekili Ali Fazıl Kasap