Adalet Bakanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na yargı yanıtı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik eleştirilerine cevap geldi. Kılıçdaroğlu'nu yargıya hakaret etmekle suçlayan Gül, "Yargıya hakareti asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na yargı yanıtı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargı ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaoğlu'nu yargıya hakaret etmekle suçlayan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün FETÖ'nün açmış olduğu tahribatı, yaraları saran, darbecileri hukuk çerçevesinde yargılayan bir yargıya, bu hakaretleri, bu saldırıları asla kabul edemeyiz. Kimsenin yargıya haksız bir şekilde hakaret etme hakkı yoktur. Yargıya eleştiri olabilir, ama hakareti asla kabul etmiyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yargıya yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, yargıya yönelik eleştirilerinde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Adaletin son 18 yılda çok büyük kayıplar verdiğini biliyoruz. Güven kaybı yaşadığını biliyoruz. Adalete duyulan güvenin yerlerde süründüğünü ben söylemiyorum hâkimler söylüyor. Yargıtay başkanına, Anayasa Başkanı'na sorun, aynı şeyi söyleyecektir; adalete duyulan güven giderek ivme kaybediyor. Haksızlığa uğradığımızda başvuracağımız yer adalet kurumu olmalıydı.

Etik ilkeleri belirleyen bildirge şu; Adalet Bakanlığı’nın internet sitesine girip bunu orada görebilirsiniz. Hâkim ve savcılar insan onuruna saygılıdır ve herkese eşit davranırlar. İkinci kural, bağımsızdırlar, Üçüncü kural tarafsızdırlar. Dört, dürüsttürler. Beş, yargıya olan güveni temsil ederler. Altı, mahremiyeti gözetirler. Yedi, mesleğe yaraşır şekilde davranırlar. Sekiz, yetkindirler ve mesleklerinde özenli davranırlar. Bu kuralların hepsine herkes imza atar. Ve devam ediyor, bu bildirge; TC hâkimleri ve savcılarının takip edeceği bağlayıcı bir bildirgedir diyor.

Geçenlerde imzalanan bildirgede, 'Yürütme organının doğrudan müdahalesi kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır’ deniyor. Devam ediyor; 'hâkimler savcılar kurulu mevcut yapısıyla tamamen siyasileşmiş ve yürütmenin talimat niteliğindeki açıklamalarını görev adetmiştir.' Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır. Tarihten gelen bütün o adalet duygusunun perçinlenmesi gerekirken giderek zemin kaybettiğini görüyoruz."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanı Hakaret Cumhuriyet Halk Partisi