Saygı Öztürk Erdoğan'ın sözlerinin ardından ortaya atılan iddiayı yazdı: Gerçek durum şöyle

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın "Birkaç şehidimiz var" sözlerinin ardından ortaya atılan 'şehit haberlerinin gizlendiği ve gizli gizli toprağa gömüldüğü' iddialarını yazdı.

Saygı Öztürk Erdoğan'ın sözlerinin ardından ortaya atılan iddiayı yazdı: Gerçek durum şöyle

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Libya'da "birkaç tane asker"in şehit düştüğünü açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay'ın Trablus Limanı'nda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edilmişti.

Libya’daki son durumlar ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Erdoğan, ‘Birkaç tane şehidimiz olduğunu’ belirterek, “Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100’e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim, şunu hiçbir zaman unutmayacağız; Şehitler tepesi boş kalmayacak” demişti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk 'Şehitlerimizle ilgili gerçek durum şöyle' başlıklı köşe yazısında o iddiaların perde arkasını yazdı.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü:

Asker, jandarma, polis, güvenlik korucuları şu anda yalnız ülkemiz topraklarında değil, Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da da görev yapıyor. Kuşkusuz bunların yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı kadrosunda olup da şehit düşenler var. Bunların kim olduğu, nerede görev yaptığı açıklanmaz. Cenaze törenleri de son derece sade olur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Libya'da birkaç şehidimiz var” sözlerinden önce yayılan müthiş bir söylentiyi hatırlatayım: “Libya'da görevli Tuğgeneral Halil Soysal şehit edildi.” Bu söylentiyle yetinilmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Libya'da birkaç şehidimiz var” sözünden sonra da Tuğgeneral Soysal'ın yanı sıra 16 askerimizin daha şehit edildiği iddiası yayıldı.

“PAŞA VE 16 ASKER” YALANI

Cumhurbaşkanı'nın o açıklaması kuşkusuz şık olmadı. Erdoğan dün Libya'da şehit sayımızın iki olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden O.A., emekliye ayrıldıktan sonra istihbaratta çalışmaya başlamıştı. Zor bir görev yapıyordu. İşte şehidimizin birisi O.A. diğeri ise onun korumasıydı.

Her fırsatta şehit edildiği bilgisi yayılan Tuğgeneral Halil Soysal ise görevinin başında. Kendisi daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliydi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görev yeri değiştirilmişti. Psikolojik harp konusunda uzman isimlerden birisi. Libya'da hükümet karşıtı Hafter yanlıları ve bunlarla bağlantılı Arap kanalları, Soysal'ın şehit edildiğini yayarken, doğal olarak ülkemizde de bu duruma inananlar oluyor. Bir de 16 askerimizin şehit edildiği söylentileri çıkarılmış ve devletin bunları gizlediği yayılıyordu. Bu iddiaları en yetkili makama sordum. Şunları söyledi:

“Libya'da Tuğgeneral Halil Soysal ve bir süredir dillendirilen 16 TSK personelinin şehit edildiğine ilişkin haberler külliyen yalan. Libya'da şehit olan TSK personeli yoktur. TSK dahil bazı kurumlardan emekli olan personel daha sonra MİT'te görev alabiliyor. Bu konu ile ilgili ayrıntıları kurumundan öğrenmekte fayda var. Şehit olan emekli albayın da görevi itibarıyla TSK ile bir ilgisi yok.”

ŞEHİT SAYIMIZ 26

TSK ile ilişiği yok ama onlar da sonuçta istihbarat kuruluşumuzda görev yapan kişiler. Emekli Albay O.A. Aydın Telli Dede Mezarlığı'nda çok sade bir törenle toprağa verildi ama şehit olan korumasının adını-sanını bile bilmiyoruz. MİT mensuplarının isimleri açıklanmaması, onların gizli-saklı bir biçimde toprağa verilmesi de aslında kabul edilemez bir durum.

Mücadele sırasında şehitler veriyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında 2018 yılında 189 asker, 13 polis, 18 güvenlik korucusu olmak üzere 220 şehit verdik. 2019 yılında 150 asker, 15 polis, 2 güvenlik korucusu olmak üzere şehit sayımız 167 oldu. Bu yılın ilk 1.5 aylık dönemine baktığımızda şehit sayımız 46 olarak gözüküyor. Ama bunun 20'sinin çığ altında kalan asker ve güvenlik korucuları olduğunu da hatırlatıp hepsine rahmet, ailelerine sabır dileyelim

Etiketler
Şehit