Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın medyası Erdoğan'a sansür uyguluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'birkaç tane şehit' sözlerini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'birkaç tane şehit' sözlerini eleştirdi.

"Şehitlerimizi eşya gibi değerlendirmek, taneyle ifade etmek kadar insanlık ayıbı başka bir şey yoktur. Aynı Erdoğan şehitler için kelle ifadesini kullanmıştı" diyen Kılıçdaroğlu, "İktidar medyası heralde bir talimatla bu tane sözcüklerini oradan özenle çıkarmış. Erdoğan'a sansürü Erdoğan medyası uyguluyor. Ak Parti'nin internet sitesinde de o sözcükler çıkarılmış. Çünkü doğru olmadığını Ak Partililer de kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

İktidar medyası heralde bir talimatla bu tane sözcüklerini oradan özenle çıkarmış. Erdoğan'a sansürü Erdoğan medyası uyguluyor. Ak Parti'nin internet sitesinde de o sözcükler çıkarılmış. Çünkü doğru olmadığını Ak Partililer de kabul ediyor.

Beyefendi prompterdan konuşmayı kesince ne söylediğini bilmiyor. Şehitler tepesi boş kalmayacak diyor. Beyefendi şehitler tepesi boş durmayacaksa seni kefenle karşılayan gençler vardı, onları gönder oraya. Bir kibir abidesi olarak sarayda oturuyor. Ama ona karşı en gür sesi çıkaran partinin de CHP olduğunu çok iyi bilmekte.

Fox önce ciddi bir medya unsuru olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" diyor Fox TV muhabirine. Kendi söylediğine kendisi yalan diyor. Daha önemlisi. Bunlar tamam. Daha önemlisi şu ifade Türkiye'nin geleceği açısından önemli, Rusya Suriye güçlerine en üst seviyede destek veriyor. Bunun aksini söyleyen mi var. İnkar etseler de bu tespit bizde. Bu mücadelenin içinde olmaya mahkûmuz diyor. Dikkatinizi çekerim. Niye mahkûmsun Amerikalılar mal varlığını araştırırlar diye mi mahkûmsun?

Kılıçdaroğlu, bütün sorunları aşmanın mümkün olduğuna vurgu yaparak, ülkeye adaleti getirmek için de hep beraber mücadele edeceklerini, çalışacaklarını kaydetti. Adaletin, hak arayan kişinin başvurduğu yer demek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalet, haksızlığa uğrayan kişinin hakkını teslim etmek, egemen güçlerin önünde eğilmemek, hiç kimseden, hiçbir organdan talimat almamak demektir. O nedenle adaleti önemsiyoruz. O nedenle 'devletin temeli adalettir' diyoruz. Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz, devletin kurumları ağır ağır çürür. Siz bazen farkında dahi olamazsınız. Bunun farkında mı Adalet Bakanı? Elbette farkında. 18 yıl geçtikten sonra, 28 Şubat 2019'da, 'Yargının sorunlarını çözme konusunda önemli mesafeler aldık. 2019, yargıya güven yılı olacak' diyor. Demek ki ondan önceki yıllar yargıya güven duyulan bir yıl değildi. 2019, yargıya güven duyulan bir yıl oldu mu? Hayır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dış politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi: "Egemen güçlerin gösterdiği havucun peşinde koşmayacaksınız. Bu çok önemlidir. Egemen güçlerin gösterdiği havucun peşinde koşarsanız memleketi felakete sürüklersiniz. Türkiye o sürecin içine sokulmuştur. Pinpon topu gibi 'kahraman Putin', bir süre geçiyor 'hain Putin'. 'Kahraman Trump', bir süre geçiyor 'hain Trump'. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Dışişleri Bakanlığının sağlıklı, tutarlı bir dış politikası yok mu? Defalarca söyledim yine söylüyorum; tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Suriye'den daha değerlidir. Sadece Suriye değil, tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Libya'dan daha değerlidir. Egemen güçler ateşi kendileri tutmazlar, maşa kullanırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılacak başka bir ihanet yoktur. Niye gelip Meclis'te kapalı oturumda bilgi vermiyorlar? 'Kapalı olmaz' diyorlarsa açık oturumda bilgi versinler. İdlib ve Libya'da neler oluyor, bunları öğrenmek zorundayız. Milli iradeyi temsil eden, savaş ilanına karar verme konusundaki tek yetkili organın bilgisi yok. Sonra bize demokrasiden söz ediyorlar."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Şehit