Erdoğan'dan 'birkaç tane şehit' itirafı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti önce açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Fox TV muhabirinin Libya'daki şehitleri ve muhalefetin buna yönelik eleştirisini sorması üzerine, "Libya'da 2 tane şehidimiz var. Bay Kemal şunu da sorsun ya Hafter'in yanından Wagner'in ne işi var. Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydası var" dedi.

Erdoğan Azerbaycan ziyareti önce açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Fox TV muhabirinin Libya'daki şehitleri ve muhalefetin buna yönelik eleştirisini sorması üzerine, "Fox önce gazete olsun. Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri beni ilgilendirmiyor. Beni muahlefet mi yargılayacak. Muhalafet öne kendini yargılasın. Ne diyor gidip önce Esed ile görüşeceksin diyor Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor. Kılıçdaroğlu bunun hesabını sormuyor. Libya'da 2 tane şehidimiz var. Bay kemal şunu da sorsun ya Hafter'in yanından Wagner'in ne işi var. Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydası var" dedi.

"BİZ BU MÜCADELENİN İÇİNDE OLMAYA MECBUR DEĞİLİZ MAHKUMUZ"

İdlib'deki yol haritasına ilişkin olarak Erdoğan, "Yol haritasıyaşla ifademiz u anda malum Türkiye Rusya arasında gerek ildib'de gerekse Libya'da yaşşanan bir süreç var. Öncelikle tabi İdlib'i bir an evvel çözmemiz gerekiyor. Bunu en üst düzeyde ben Putin ile görüşüyorum. Bu işin Libya ayağı var. Libya ile ilgili bir Rusya ile görüşmemiz var. Orada biliyorsunuz Hafter diye bir kişilik var. Rusya'nın Wagner diye bir ekibi var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi yönetimi olduğunu biliyoruz. Bütün bunların değerlendirmesini Türkiye olarak Rusya ile yürütüyoruz. Bunun için de Putin ile görüşerek yol haritamızda ne tür eksikler var bakıyoruz" diye konuştu.

"Bizim burada 911 km sınırımız varken biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız onlar mı olacak" diyen Erdoğan, "Biz bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değiliz mahkumuz. Nitekim şu anda 3,5-4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. Buna hiçbir ülkenin Batı dünyasında bir duyarlılık gösterdiği yok" ifadesini kullandı.

"İSTANBUL OLUR, ANKARA OLUR FARKETMEZ"

Erdoğan, "Rusya'dan heyetin yarın ülkemize gelecek. Sayın Macron ile aynı şekilde Merkel sayın Putin ile arasında tam bir ittifak söz konusu değil. 5 Mart'ta en kötü ihtimalle sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. İstanbul olur, Ankara olur farketmez" dedi.

"TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

Corana virüsü ile ilgili İran sınırın kapatılmasına da değinen Erdoğan, "Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık kurullarımız bilim kurullarınd ayaptıı çalışmalar neticesinde biz en uygun adımı atmaya mecburuz. İran'dan Corana virüsü sıçraması... Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Bundan sonraki süreçte bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu işin formülü tek aynı tedbirleri almak zorundayız. Teredddüt göstermeye hakkımız yok" şeklinde konuştu.

Etiketler
Azerbaycan Recep Tayyip Erdoğan Şehit