HDP kongresinde büyük alkış alan görüntü

HDP'nin 4’üncü Olağan Kongresi'nde HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yer aldığı sinevizyon gösterisi salonda büyük alkış aldı.

HDP 4’üncü Olağan Kongresi Ankara’da başladı. Kongre, "Büyük siyaset, büyük umut, büyük değişim" ve "Bu ülke bizlerin. Bizler yöneteceğiz" sloganları ile yapılıyor.

Kongrede HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yer aldığı sinevizyon gösterisi salondakilerden büyük alkış aldı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4’üncü Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena’da yapılıyor. Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen kongreye katılmak isteyenler dört farklı arama noktasından geçerek salona giriş yaptı.

“Umutluyuz”, “Kararlıyız”, “Acil görev demokrasi ittifakı”, “Tüm inançlara özgürlük Alevilere eşit yurttaşlık”, “Ya kanal ya İstanbul”, “Tecrite son” ve “Tekçiliğe hayır çoğulcu demokratik cumhuriyet” pankartlarının asıldığı Ankara Arena’daki elektronik panoda farklı dillerde “Eşitlik” ve “Barış” yazısı yansıtıldı.

HDP’nin 4’üncü Olağan Kongresinin ana sloganı “Bu ülke bizlerin. Bizler yöneteceğiz” oldu. Ayrıca “Büyük siyaset, büyük umut, büyük değişim” olarak belirlendi.

28 ÜLKEDEN KATILIM

Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda kişi katıldı. Kongrede; Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avustralya, Lübnan, Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk katıldı.

Kongrede, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Orta Doğu’dan çok sayıda kadın örgütü bulunuyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklardan.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, EMEP Başkanı Selma Gürkan da kongrede yer aldı.

Kongrede HDP Eş Başkanları, 100 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu için seçim yapılacak.

Mutabakat Komisyonu’nun açıklamasına göre HDP Eş Başkanlığına HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar aday gösterilecek.

DİVAN KURULU OLUŞTU

Kongrede Divan Başkanlığı’na milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Mehmet Rüştü Tiryaki, Garo Paylan, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Dersim Dağ seçildi.

‘SİZLER SAYESİNDE HEVAL SEZAİ OLDUM’

“Sesiniz İmralı’ya, Öcalan’a ulaşmıştır” ifadeleriyle konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Zulmün büyüdüğü her yerde direniş de büyüyor. Direnişlerin en ön saflarında işçiler, köylüler, gençler ve kadınlar var” dedi.

İktidarın Kürt halkına geri adım attıramayacağını belirten Temelli, “Emin olun ki 21. yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak. İki yıl önce göreve başladığımızda büyük bir umutla göreve başladık. Kırk yıldır inançla direnen bir halkın hakikatine ulaştık. Kendisine bir adım atana bin adım atan barış sevdalısı bir halkın bağrında yer aldık. AKP-MHP ittifakıyla çöktürülmek istenen HDP vardı. Şimdi sizlerle dimdik bir HDP var. İki yıl önce başladığımız bu yolda ben Sezai Temelli’ydim. Sonra sizler sayesinde ‘Heval Sezai’ oldum. Bu gözler kapanana kadar bu onurlu halkın hizmetinde olmaya devam edeceğim. Buna hiç kimse engel olamayacak” diye konuştu.

Temelli, “Yoldaşlarım ayrılıklar hüzünlü olsa da yeni buluşmaları bağrında taşır. Dönen dönsün yolundan ben dönmeyeceğim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler
Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ HDP