CHP, Osman Kavala'nın yeninden tutuklanmasını Meclis'e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Osman Kavala'nın beraat kararının ardından yeniden tutuklanmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

CHP, Osman Kavala'nın yeninden tutuklanmasını Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Osman Kavala'nın beraat kararının ardından yeniden tutuklanmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

Önergede şu sorular soruldu:

*Basın yayın organlarına konu olan Osman Kavala’nın önce beraat ve tahliye ettirilip, ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin adı geçen iddialar doğru mudur?

*Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki konuşmanın ilgili yargı kararında etkisi var mıdır?

*Yine Kavala Davası üzerinden, mahkemelerin kanaat ve kararlarına esas teşkil eden yasaların amir hükümleri midir? Yoksa bazı çevrelerin ve kişilerin kendi arasındaki çekişmeler midir?

*HSK’nın, Gezi Davası’nda beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme ve soruşturma başlatmasının nedenleri nelerdir?

*Osman Kavala’nın Balyoz ve Ergenekon Davalarında insan hakları, yargılama usul ve esaslarının hukuka dayandırılması, adil yargılanma hakkı gibi temel evrensel kriterlerin uygulanması çağrısını yapan bir kişi olarak kendisinin maruz kaldığı davaları ve sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Etiketler
Milletvekili Osman Kavala