Vatan Partisi, Perinçek'e yapılan 'mikrop' benzetmesi karşısında neden sessiz?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, DoğuPerinçek için ‘Aşısı bir türlü bulunamayan mikrop’ demişti. Vatan Partisi ise bu ağır sözler karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Vatan Partisi, Perinçek'e yapılan 'mikrop' benzetmesi karşısında neden sessiz?

GERÇEK GÜNDEM - Vatan Partisi Genel Basşkanı Doğu Perinçek'in geçtiiğimiz günlerde Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda'ya verdiği röportaj, MHP ile Vatan Partisi arasında gerilime neden oldu.

Son dönemde AKP iktidarını destekleyen iki partiyi karşı karşıya getiren ise Perinçek'in Devlet bahçeli hakkında söylediği "Zaman zaman akılcı Türk vatanseverliğinden kopuyor ve ABD yörüngesine girebiliyor” şeklindeki sözler oldu

Perinçek'in bu açıklamasına MHP'nin yanıtı çoksert oldu. MHP Geenel Sekreteri İsmet Büyükatman, Bahçeli'yi eleştiren Perinçek için "Aşısı bir türlü bulunamayan mikrop" benzetmesi yaptı.

VATAN PARTİSİ NEDEN SESSİZ?

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'ın yaptığı 'mikrop' benzetmesi karşısında Vatan Partisi sessizliğini koruyor. Ne Doğu Perinçek, ne parti yönetimi ne de Vatan Partisi'nin yayın organlarından MHP genel Sekretrine bir yanıt verilmedi.

Vatan Partisi'ndeki bu sessizliğin nedeni merak edilirken, son dönemde gençlik örgütleri üniversitelerde ortak eylem yapacak kadar yakınlaşan iki partinin arasındaki gerilimi düşürmek için cevap verilmediği iddia ediliyor.

Bir diğer iddia ise, Saray'ın iki partiye de 'Gerilimi düşürün. Kamuoyu önünde Millet İttifakı'na malzeme verecek tartışmalardan kaçının' talimatı verdiği şeklinde.

Doğu Perinçek'e yönelik her eleştiride sosyal medyada ağır cevaplar veren hesapların İsmet Büyükataman hakkında tek satır yazmamalarının nedeninin de bu olduğu konuşuluyor.

Etiketler
Vatan Partisi İsmet Büyükataman