'Erdoğan'ın sözleri 'Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, Abdullah Gül sen anla' cinsindendi'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olaylarına ilişkin sözlerini yorumladı.

'Erdoğan'ın sözleri 'Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, Abdullah Gül sen anla' cinsindendi'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olaylarına ilişkin sözlerini yorumladı.

Selvi, aynı zamanda Erdoğan’ın dünkü grup toplantısındaki CHP Genel Başkanı’na yönelik, “Bu şahsın evinin ve cüzdanının en gizli köşesinde 1 dolarlık bir banknot saklayıp saklamadığını da merak etmiyor değilim” açıklamasına atıfta bulunarak Kılıçdaroğlu ile ilk görüşmesinde çaktırmadan cüzdanına bakacağını yazdı.

Selvi, Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü doğrudan hedef almadığının da altını çizdi.

Selvi "Gerçekten ciğerim yanıyor. Gezi olayları da Türkiye’yi 15 Temmuz FETÖ darbesine taşıyan bir sürecin başlangıç noktası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan o nedenle Gezi olaylarına çok geniş yer ayırdı. Gezi’yi sivil bir kalkışma olarak nitelendirdi. Dikkat ettim, “Gezi ile gurur duyuyorum” diyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını anmadı. Zaten Gül’ü doğrudan hedef almamayı tercih ediyor. Onun yerine Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Ama mesajlar, “Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, Abdullah Gül sen anla” cinsindendi" düşüncesini dile getirdi.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te yayımlanan "Erdoğan’ın darbe hassasiyeti" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle;

GEZİ olaylarıyla içine girdiğimiz türbülanstan 15 Temmuz’a sürüklendik.

27 Mayıs’ın başlangıç vuruşu İsmet Paşa’nın asker çizmelerini giyerek çıktığı Uşak, İstanbul Topkapı ve Kayseri gezilerindeki olaylarla başlatılmıştı. İstanbul Üniversitesi önünde Beyazıt’taki olaylar, Kızılay’daki 555K eylemleriyle darbeye giden yolların yapı taşları döşenmişti. İnönü’nün “Şartlar tamam olduğunda milletler için ihtilal meşru bir haktır” sözü ise 27 Mayıs’ın parolası olmuştu.

12 Mart’a giden sürecin yapı taşları ise Deniz Gezmiş’in, Mahir Çayan’ın liderlik yaptığı devrimci gençlerin silahlı mücadelesi ile döşendi. ODTÜ’de Amerikan büyükelçisinin otomobilinin yakılması, Ankara Ahlatlıbel’deki radar üssünde çalışan Amerikalıların kaçırılması, Ordu Ünye’deki radar üssünün basılması gibi. Solcu gençlerin sırtına basarak darbe yapanların ilk işleri onları asmak oldu. Darağaçlarının üzerinde iktidarlarını kurdular.

12 Eylül sağ-sol çatışması ile geldi. Bedrettin Demirel Paşa’nın “Şartların olgunlaşması için 1 yıl bekledik ama bu arada çok kan aktı” dediği sağ-sol çatışmasında 5 bin 600 gencimizi kaybettik. O gençlerin kanları üzerinden darbeyi gerçekleştirenlerin ilk işi ise bir sağdan, bir soldan olmak üzere 52 gencimizi asmak oldu.

Acı verici bu listeyi uzatmak istemiyorum. Gerçekten ciğerim yanıyor. Gezi olayları da Türkiye’yi 15 Temmuz FETÖ darbesine taşıyan bir sürecin başlangıç noktası oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o nedenle Gezi olaylarına çok geniş yer ayırdı. Gezi’yi sivil bir kalkışma olarak nitelendirdi. Dikkat ettim, “Gezi ile gurur duyuyorum” diyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını anmadı. Zaten Gül’ü doğrudan hedef almamayı tercih ediyor. Onun yerine Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Ama mesajlar, “Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, Abdullah Gül sen anla” cinsindendi.

Etiketler
Abdullah Gül Abdulkadir Selvi Hürriyet Recep Tayyip Erdoğan Hürriyet Gazetesi