CHP'nin yeni Ankara İl Başkanından ilk mesaj: Hiç kimse kendini öteki hissetmesin

Parti Meclisi Üyesi Ali Hikmet Akıllı, 37. Ankara Olağan Kongresi’nde, 645 delegenin 496’sının katıldığı seçim sonucunda 315 oy alarak Ankara’nın yeni il başkanı seçildi.

CHP Kurultay süreci öncesinden, Ankara İl Başkanlığında da devir teslim yaşandı. CHP 37. Ankara Olağan Kongresi’nde eski başkan Rıfkı Güver aday olmazken, kongreye tek aday olarak giren Parti Meclisi Üyesi Ali Hikmet Akıllı, 645 delegeden 496’sının katıldığı seçim sonucunda, aldığı 315 oyla CHP’nin Ankara İl Başkanlığı koltuğuna oturdu.

HİÇ KİMSE KENDİNİ ÖTEKİ HİSSETMESİN

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’de gerçekleşen kongrede CHP’nin yeni Ankara İl Başkanı olan Akıllı, blok liste ile gerçekleşen seçim sonucunun açıklanmasının ardından delegelere teşekkür konuşması yaptı.

“ Kongrenin kaybedeni yok” diyen Akıllı, konuşmasında şunları söyledi:

“ Bundan sonra bu salonda bulunan herkes Ankara İl Başkanıdır. Genel Başkanımız çıtayı yükseğe yoktu, biz daha yükseğe koyacağız, iktidara hep birlikte yürüyeceğiz. Kimse kendini öteki hissetmesin. Takım kaptanı olarak bana düşen görev halka, CHP’nin özlemini duyduğu iktidara ulaşmak, yolumuz açık olsun.”

Kongrede aday olmayan eski İl Başkanı Rıfkı Güvener ise Akıllı’nın başarılı olacağına yürekten inandığını vurgularken, “ En önemli işimiz birliğimizi sağlayıp, yolumuza devam etmek” diye konuştu.

Etiketler
Ankara Kongre Seçim