'Dolandırıcılık'tan yargılanan AKP'li Çorum Belediye Başkanı yeğenini sınavsız işe aldı

Dolandırıcılık suçundan yargılanan AKP'li Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın yeğenini belediyeye sınavsız işe aldığı ortaya çıktı. Aşgın ayrıca, AKP'li meclis üyesinin de oğlunu belediyeye müdür yapmıştı.

'Dolandırıcılık'tan yargılanan AKP'li Çorum Belediye Başkanı yeğenini sınavsız işe aldı

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın yeğenini belediyeye işe aldığı ortaya çıktı.

T24'ten Elvan Yılmaz'in haberine göre, daha önce bir başka yeğeninin eşini kendi makam şoförü olarak Hitit Üniversitesi’nde belediyeye nakil yaptıran Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın şimdi de kız kardeşinin oğlunu belediyeye sınavsız işe aldığı öğrenildi.

Bir vatandaş Halil ibrahim Aşgın’ın yakınlarını belediyeye işe almasına "Sürekli Hz. Ali olmaktan bahseden belediye başkanı görüyoruz ki, Cin Ali olmuş. Belediye Başkanı adil ve tarafsız olmalıdır. Yukarıda Allah’ın olduğunu unutmuş durumda, ama bugünlerin yarınınında olduğunu kendisine hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNİN OĞLUNU DA MÜDÜR YAPMIŞTI

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilince ilk icraatı AKP Belediye Meclis Üyesi Kenan Özüyağlı’nın oğlu Fatih Özüyağlı’yı, açıktan atama ile (sınavsız istisnai kadro) yöntemiyle Çorum Belediyesi Özel kalem Müdürlüğü'ne getirmişti.

DOLANDIRICILIKTAN YARGILANMIŞTI

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık , resmi belgede sahtecilik, gerçeğe aykırı belge düzenlenmesi suçlarından Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Aşgın, bu suçtan geçtiğimiz günlerde beraat etmişti.

Etiketler
Çorum Halil İbrahim Aşgın