CHP'den Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin TL'lik dava hakkında ilk yorum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 500 bin TL'lik dava hakkında açıklama yaptı.

CHP'den Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin TL'lik dava hakkında ilk yorum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davayla ilgili konuştu.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA AÇTIĞI DAVA

Özel, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı, ne diyorsunuz ?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sürpriz değil, kendi rekorunu kıramamış. Bir milyon TL’lik açmıştı daha önce kendi rekorunu kıramadığına göre geçen seferki kadar kendisini rahatsız edememişiz demektir. Kendimiz değerlendireceğiz.

"EMRİNDEKİ YARGIYI KULLANMADA KENDİ KOYDUĞU ÇITANIN ALTINDA KALMIŞ"

"O davanın sonucu ne olmuştu?" sorusuna da Özel, şu yanıtı verdi:

Daha önce 1 milyon liralık dava açmıştı. Davada görevli hakimleri, dört tane mahkemedeki hakimleri hızlı bir şekilde dava başlamadan önce değiştirmişlerdi ve kendilerine uygun hakimler atamışlardı.

CHP Genel Başkanı’nın avukatları da reddi hakim talebinde bulunmuşlardı. Genel Başkan’a cezayı apar topar vermişlerdi, üst mahkemeye gitti, karar böyle yargılama olmaz.

Bir milyonluk davada bu rezillikler yaşandı. Şimdi 500 binlik dava. Biz gerçekten 1.5 veya 2 milyonluk bir dava açmasını beklerdik, kendi rekorunun altında siyasi rakiplerine karşı emrindeki yargıyı kullanmada kendi koyduğu çıtanın altında kalmış, bu bence Recep Tayyip Erdoğan için büyük bir eksikliktir."

Etiketler
Özgür Özel