Erdoğan'ın 'yeni parti' paniği! AKP'li vekillere 'temas' müdahalesi

Erdoğan, AKP Genel Merekezi'nde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile temas halindeki vekillerle görüşerek temaslarını kesmeleri için baskı yaptı.

Erdoğan'ın 'yeni parti' paniği! AKP'li vekillere 'temas' müdahalesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün AKP Genel Merkezi'nde partisinin bazı milletvekilleri ile bir araya geldiği ve 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; görüşülen milletvekillerinin partinin durumundan rahatsız olduğu bilinen ve aynı zamanda AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ile yeni parti hazırlıklarındaki Ali Babacan'la temas halindeki isimler olduğu öne sürüldü.

Görüşmede, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, görüşülen milletvekillerine yeni parti hareketleri ile ilgili uyarılarda bulunulduğu ve özellikle Ali Babacan'ı destekleyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etkisi altında kaldığı düşünülen isimlere temasların kesilmesi noktasında baskı yapıldığı kaydedildi.

MİLLETVEKİLLERİ YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDEN RAHATSIZ!

Diğer yandan bir araya gelinen milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bazı şikayetlerde bulunduğu ve ağırlıklı olarak yeni hükümet sisteminden kaynaklı rahatsızlıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

Erdoğan'la görüşen milletvekilleri, yeni hükümet sistemine halkın inancının kalmadığının yanında, Suriyeliler meselesinin AKP tabanında da giderek büyüyen bir tepkiye neden olduğunu belirttikleri öne sürüldü.

Bazı milletvekillerinin ise, EYT'lilerin ve ekonominin bir türlü rayına oturtulamamasının da AKP'ye yerel seçimdekinden daha büyük bir oy kaybı yaşatabileceğini ifade ettikleri belirtildi.

Etiketler
Ali Babacan Ahmet Davutoğlu