Kılıçdaroğlu'ndan Kızılay yönetimine istifa çağrısı: Kim bilir arkasından neler çıkacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda Kızılay'da yaşanan skandallara ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Kızılay yönetimine istifa çağrısı: Kim bilir arkasından neler çıkacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda Kızılay'da yaşanan skandallara ilişkin konuştu.

"Kızılay nasıl vergi kaçırmaya paravan bir kuruluş olur?" diye soran Kılıçdaroğlu "Eğer ahlaklı bir yönetim varsa Kızılay yönetimin istifa etmesi lazım. Kim bilir arkasından daha neler çıkacak? Araştırma önergemiz kabul edilirse Kızılay'ın nasıl bir partinin arka bahçesine dönüştüğünü göreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kızılay zaten bağış alan bir kurum, neden başka bir yere bağış yapsın? Manhattan adasında bir yurt yapıyorlar. Aslında gökdelen. Amerika'nın en pahalı yeri. Metrekaresi 10 bin dolar orada kiraların. Orada yurtta öğrenciler kalacakmış. Yoksa saray yandaşları kendi geleceklerini orada garanti altına mı alacaklar? Kızılay nasıl vergi kaçırmaya paravan bir kuruluş olur? Buna nasıl üzülmeyeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

Köklü bir kurumdan bahsediyoruz. 152 yıllık bir kurum bugün hangi durumda? Deprem bölgesine gittim. Bir tek Kızılay çadırı dahi görmedim. Kızılay insani bir kurumdur. Bugün Kızılay sıcak siyasetin göbeğinde. Nasıl üzülmezsiniz? 152 yıllık kurum bu hale mi düşmeliydi? Bütün vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum. Yazıktır günahtır. Türkiye'ye yazıktır.

Kızılay gidiyor, tarihi bir yer buluyor orayı kiralamak istiyor. Güzel yerlerde yaşamak istiyorlar. Dolar bazında kiralıyorlar. Eleştiri gelince de vazgeçiyorlar. Lüks arabalar, yüksek maaşlar... Bunun adı Kızılay.

Ensar Vakfı'na yapılan bağış... 8 milyon doları ben vereceğim diyor BaşkentGaz. 7 küsür milyon dolarını Türken Vakfı'na vereceksin diyor. Kızılay zaten bağış alan bir kurum, neden başka bir yere bağış yapsın? Manhattan adasında bir yurt yapıyorlar. Aslında gökdelen. Amerika'nın en pahalı yeri. Metrekaresi 10 bin dolar orada kiraların. Orada yurtta öğrenciler kalacakmış. Yoksa saray yandaşları kendi geleceklerini orada garanti altına mı alacaklar? Kızılay nasıl vergi kaçırmaya paravan bir kuruluş olur? Buna nasıl üzülmeyeceksiniz?

Manhattan da Man Adası gibi bir ada. Devlete vergi ödememek için dolarları gönderdiler, oradan Türkiye'ye getirdiler. 5 kuruş vergi ödemediler. Bunu dile getirdim. Belgeselini yaptık, mahkemeden yasaklama kararı çıkardılar. O hakime sesleniyorum: Sende vicdan var mı acaba, ahlak var mı acaba? Sende hukukun kırıntısı var mı? Bunlara vatandaş duyacak.

Manhattan'da yurt yapıyorsun, ne yurdu ya? Bağış yaptığınız yer çocuk tacizinden sabıkalı olan bir yer. Buna gerekçeyi Kızılay başkanı buluyor. Bu vergiden kaçınmadır diyor. Beyefendi vergi hukukçusu da kesilmiş. Hayır efendim hayır. Bu açıkça fakir fukaranın hakkının soyulması demektir. Kızılay içten içe çürümeye başlamışsa devlet çürüyor demektir.

Eğer ahlaklı bir yönetim varsa Kızılay yönetimin istifa etmesi lazım. Kim bilir arkasından daha neler çıkacak? Araştırma önergemiz kabul edilirse Kızılay'ın nasıl bir partinin arka bahçesine dönüştüğünü göreceğiz.

Etiketler
Kızılay Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu