HDP'li Pervin Buldan: İktidar depremde enkaz altında kalmıştır

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan da deprem vergilerinin akıbetini sordu. Buldan, ‘Deprem paralarıyla, kendi iktidarlarını güçlendirdiklerini biliyoruz. İktidar bu depremde de enkaz altında kalmıştır’ dedi.

HDP'li Pervin Buldan: İktidar depremde enkaz altında kalmıştır

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan da deprem vergilerinin akıbetini sordu. Buldan, ‘Deprem paralarıyla, kendi iktidarlarını güçlendirdiklerini biliyoruz. İktidar bu depremde de enkaz altında kalmıştır’ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda kürsüye çıktı. Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulunan Buldan, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Buldan, “Deprem acıda ve dayanışma duygusunda toplumu daha fazla birleştirirken iktidar toplumsal ayrıştırmayı devam ettirmiştir” dedi.

Parti genel merkezinde bir kriz masası oluşturduklarını, bir heyetin kısa sürede Elazığ’a gittiğini belirten Buldan, “Elazığ depremi bizlere bir kez daha göstermiştir ki Türkiye, ne yazık ki afetlere hazırlıklı bir ülke değildir. Doğal afete dayanıklı olmadığı tespit edilen 6 katlı bir bina 4 kişiye mezar oluyorsa bunun sorumluluğu doğal afete bağlanamaz. Yaşanan acı tablo, iktidarın vurdumduymazlığının, doğal afetlere hazırlıksızlığının bir sonucudur” diye konuştu.

Buldan depremde yıkılan binaların dere kumu ile yapıldığı ve denetlenmediğinin ortaya çıktığını da kaydeden Buldan, HDP’li Ergani Belediyesi’nin depremzedeler için topladığı yardımların geri gönderilmesini ise şu sözlerle değerlendirdi:

“Halkın yaşadığı zor koşullar nedeniyle 27 belediyemiz seferber oldu. Özellikle Ergani belediyemiz yardımların toplanma merkezi haline getirildi, ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışıldı. Ancak toplumsal dayanışmadan korkan iktidar, yardımların halka ulaştırılmasını bir kez daha engelledi. Halkın depremden zarar gören insanlara el uzatması devlet eliyle bir kez daha engellendi. Bu insanlık adına bir utanç tablosudur. AKP’nin politikasına karşı çıkmak insanlık değerlerine sahip çıkmaktır. Doğal afetler karşısında insanlığın birleşmesi elbette ki elzemdir. Biz bu zihniyeti Van depreminde de görmüştük. Deprem acıda ve dayanışma duygusunda toplumu daha fazla birleştirirken iktidar toplumsal ayrıştırmayı devam ettirmiştir.”

“DEPREMDE ANA DİL HAYAT KURTARDI”

Ülkede tek bir dilin olmadığını, çok dilli, çok kültürlü, çok kimlikli ve çok inançlı bir ülkede yaşadıklarını ifade eden Buldan, başta sağlık olmak üzere tüm kamusal alanın çok dillilik esasına göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Elazığ depremi ana dilin hayat kurtardığı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. İktidarın tüm engellemelerine rağmen toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. İktidarın ayrıştırma politikalarına rağmen ayrışmayacağız, insanlığı ayakta tutmaya hep birlikte devam edeceğiz.”

Etiketler
Ordu HDP Para Pervin Buldan